• Головна
  • Новини
  • У Луцьку зобов’язали УПЦ вказувати у документах свою приналежність до Московського Патріархату...

У Луцьку зобов’язали УПЦ вказувати у документах свою приналежність до Московського Патріархату

26.04.2018, 11:07
У Луцьку зобов’язали УПЦ вказувати у документах свою приналежність до Московського Патріархату - фото 1
Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук обурився, що Українська Православна Церква (Московського Патріархату) подає проекти рішень без згадки, що вона російська. Про це йшлося у середу, 25 квітня, під час сесії Луцькради, повідомляє «Волинь 24».

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук обурився, що Українська Православна Церква (Московського Патріархату) подає проекти рішень без згадки, що вона російська.

Про це йшлося у середу, 25 квітня, під час сесії Луцькради, повідомляє «Волинь 24».

Так, на розгляд сесії міськради винесли проект рішення щодо надання згоди Свято-Марії Магдалинівській релігійній громаді Української Православної Церкви на відновлення меж земельної ділянки комунальної власності на вул. Сєченова, 19-б.

«Ця Церква окупанта дуже спокійно подає проекти рішення без згадки, хто вони є – просто УПЦ», - обурився депутат Павло Данильчук. Він попросив вказувати в проектах рішень, що це Церква Московського Патріархату.

Проте депутати пропозицію не підтримали.

«Це філія Російської Церкви, а ми не підтримуємо, бо цю пропозицію виносить депутат, який комусь не подобається», - зауважив обранець громади Микола Федік.

Тож він попросив поставити пропозицію Данильчука на повторне голосування. У підсумку її підтримали.