• Головна
  • Новини
  • Президент назвав три найважливіші моменти для становлення єдиної помісної православної Церкви в Україні...

Президент назвав три найважливіші моменти для становлення єдиної помісної православної Церкви в Україні

23.04.2018, 23:55
Президент назвав три  найважливіші моменти для становлення єдиної помісної православної Церкви в Україні - фото 1
Сьогодні гостем «Свободи слова» на ICTV став Президент України Петро Порошенко. У програмі мова йшла про перспективи та наслідки створення в Україні єдиної помісної Церкви.

Сьогодні гостем «Свободи слова» на ICTV став Президент України Петро Порошенко. У програмі мова йшла  про перспективи та наслідки створення в Україні єдиної помісної Церкви.

Свобода.gif

Як відомо, минулого тижня Президент України звернувся до Вселенського Патріархату з питанням про надання українській православній Церкві автокефалії. Сьогодні Синод Вселенського Патріархату оприлюднив інформацію, що він приступає до вивчення цього питання і до консультацій. 

«Чи може зупинити Кирил надання нам Томосу про автокефалію?», - риторично запитав Петро Порошенко.- Ніхто, в тому числі і Кирил, не має права вето на рішення Патріарха Вселенського.  Він не дозволу питає в Кирила, а проводить консультації з цього приводу.

Зараз найважливіші 3 моменти, наголосив Петро Порошенко:

1 Єдність всередині країни задля побудови незалежної суверенної української держави, ключовим елементом якої є створення Помісної Української Православної Церкви.

2. Рішучість і боротьба за створення цієї Церви.

3. І найголовніше - це молитва, щоб Бог послав нам Божу благодать і помісну українську православну Церкву. Бо коли втрачена віра, тоді точно нічого не вийде. Коли віра є, то всі у це повірять у всьому світі. Ми дуже близько, як ніколи, підійшли до цієї історичної миті. Вона ще не в кишені. Ми зробили все від нас залежне, але треба зробити ще більше. Це не просто церковне і державне питання. Це історична подія, коли вперше за сотні років в державу повернеться своя власна Церква. Це буде символом того, що держава врешті отримала надзвичайно важливий елемент державності, незалежності та українськості.

Додамо, що під час передачі було проведене опитування, яке показало, що 84% - «за» створення єдиної помісної Православної Церкви в Україні та 16% - «проти».