• Головна
  • Новини
  • В Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті, – Віктор Єленський...

В Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті, – Віктор Єленський

09.04.2018, 09:35
В Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті, – Віктор Єленський - фото 1
В Україні існує кілька центрів релігійної сили, проте жоден із них не може домінувати і придушувати релігійні меншини, тому в Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті.

В Україні існує кілька центрів релігійної сили, проте жоден із них не може домінувати і придушувати релігійні меншини, тому в Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK сказав релігієзнавець, доктор філософських наук, депутат Верховної Ради (фракція «Народного фронту») Віктор Єленський.

Viktor_Yelenskyy.png

Нагадаємо, як свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова, 37,4% опитаних українців вважають, що міжконфесійні конфлікти в Україні є суто політичними; 28,2% називають в якості причини майно; 25,7% українців переконані, що проблема в ієрархах, які бажають влади; майже 14% опитаних зазначили, що суттю суперечок є національне питання.

Віктор Єленський зазначив, що в Україні Церква достатньо відокремлена від держави.

«В Україні існує кілька центрів релігійної сили. Кожен із цих центрів знаходиться з іншими якщо не в суперечці, то в конкуренції. Жоден із цих центрів не може домінувати і придушувати релігійні меншини, тому в Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті», – зазначив гість програми.

З його слів, якщо говорити про церкву як інститут, то в Україні достатньо нормальні відносини між Церквою і державою.

«За останні три роки було реалізовано всі ті запити, які Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій висувала перед державою: військове капеланство, тюремне капеланство, право засновувати навчальні заклади, право визнавати дипломи», – зазначив гість програми та наголосив, що не може пригадати жодної ініціативи церкви, окрім гендерних питань, в яких держава не йшла би назустріч Церкві.