• Головна
  • Новини
  • У Криму влаштували полювання на вірян УПЦ КП, відбирають найдорожче...

У Криму влаштували полювання на вірян УПЦ КП, відбирають найдорожче

26.03.2018, 10:27
Окупанти в Криму переслідують релігійні громади, які не є прихильниками Московського Патріархату. Про це заявили кримські правозахисники, повідомляє портал politeka.net.

Окупанти в Криму переслідують релігійні громади, які не є прихильниками Московського Патріархату.

Про це заявили кримські правозахисники, повідомляє портал politeka.net. За словами керівника Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, окупанти РФ піддають дискримінації мусульман і християн, які відвідують церкви Київського Патріархату.

Організація представила звіт, в якому йдеться про те, що в Криму порушують право на свободу віросповідання. Зокрема, у людей відбирають навіть нерухомість.

«Українську Православну Церкву Київського Патріархату в Криму позбавляють нерухомості. Тенденція йде до нарощування переслідувань», - зазначив правозахисник Олександр Сєдов.

Силовики окупантів переслідують також і мусульманських активістів. Найбільш неугодних можуть з легкістю звинуватити в терористичній діяльності.

За словами Сєдова, на півострові переслідують також громаду «Свідків Єгови» і кришнаїтів. Правозахисник зазначив, що в Криму спокійно почуваються лише Українська Православна Церква (Московського Патріархату).

«Образи почуттів віруючих розслідують, тільки якщо це стосується православних. Якщо подібні формулювання застосовуються до іншої релігійної групи, ніхто за це не переслідує», - пояснив Сєдов.