• Головна
  • Новини
  • Держкомтелерадіо скасувало заборону на книгу російського біблеїста...

Держкомтелерадіо скасувало заборону на книгу російського біблеїста

21.03.2018, 17:50
Держкомтелерадіо скасувало заборону на книгу російського біблеїста - фото 1

Державний комітет з телебачення і радіомовлення рішенням від 14 березня 2018 року (протокол № 25 від 7 березня 2018 р.) скасував заборону на ввіз книги російського біблеїста Андрія Десницького «Христианство. Настоящее. Россия, XXI век». Про це повідомляють у приймальні народного депутата Віктора Єленського.

exklusiv.gifДержавний комітет з телебачення і радіомовлення рішенням від 14 березня 2018 року (протокол № 25 від 7 березня 2018 р.) скасував заборону на ввіз книги російського біблеїста Андрія Десницького «Христианство. Настоящее. Россия, XXI век». Про це повідомляють у приймальні народного депутата Віктора Єленського.

Документ.gif

Нагадаємо, що саме Держкомтелерадіо своїм рішенням від 1 березня 2018 р. і заборонив цю книгу А. Десницького. Підставою стало твердження, що автор захищає загарбницьку політику РФ. В якості підтвердження наведено окрему цитату з тексту книги: «Всякий, покушающийся на Россию и ее нынешних правителей, вольно или невольно служит Антихристу (даже если хочет, к примеру, их сменить вполне законным путем, в соответствии с Конституцией)».

Однак, як з’ясувалось, ця цитата була вирвана з контексту. В тексті книги автор критикував російське релігійне месіанство, а тезу, подану у цитаті, критикував та спростовував.

Таке рішення Держкомтелерадіо обурило частину громадськості, особливо запеклі дискусії відбувалися в українському сегменті фейсбуку.

На запит народного депутата Віктора Єленського з Комітету з питань культури і духовності щодо цього питання Держкомтелерадіо відправив книгу на повторну експертизу. За результатами другого розгляду заборону скасували.

«Соромно не помилятися, соромно не визнавати свої помилки. Добре, що державні інституції поступово відходять від "сліпої" корпоративної солідарності. Цілком європейська практика - виправляти свої помилки. Всі ми люди, і ніхто не вільний від помилки» – зазначають в приймальні нардепа.