• Головна
  • Новини
  • Митрополит Рівненський УПЦ (МП) вимагає від Президента покарати депутатів облради та погрожує звернутись до ОБСЄ...

Митрополит Рівненський УПЦ (МП) вимагає від Президента покарати депутатів облради та погрожує звернутись до ОБСЄ

20.03.2018, 09:30
Митрополит Рівненський УПЦ (МП) вимагає від Президента покарати депутатів облради та погрожує звернутись до ОБСЄ - фото 1
Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій 19 березня звернувся у відкритому листі до керівництва України з проханням притягнути депутатів Рівненської облради до кримінальної відповідальності.

Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій 19 березня звернувся у відкритому листі до керівництва України з проханням притягнути депутатів Рівненської облради до кримінальної відповідальності.

Варфоломій.jpg

Звернення митрополит Варфоломій надіслав Президенту України, Раді Національної Безпеки та Оборони України, Генеральній Прокуратурі України, Прокуратурі Рівненської області та Управлінню Служби Безпеки України, повідомляється на сайті Рівненської єпархії УПЦ. 

У листі, зокрема, йдеться: «Посадовими особами Рівненської обласної Ради здійснюються провокаційні дії наклепницького характеру. Так, депутат Рівненської обласної Ради від політичної партії  ВО «Свобода» Савчук Олександр Іванович та депутат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Крока Валентин Іванович звернулися з вимогою: “недопущення підривної діяльності РПЦ, яка діє через Українську Православну Церкву в Україні”. Дане трактування прямо порушує положення Основного Закону - статті 35 Конституції України» (йдеться про свободу совісті – ред.)

У листі митрополит наголошує, що звернення депутатів складене на основі видуманих фактів та направлене на те, щоб «підірвати стабільність в державі, розпалити конфесійну ворожнечу, посіяти  ненависть між людьми  та розгорнути внутрішню війну на духовному фронті, що призведе до агресії, дестабілізації та підриву Національної безпеки».

Митропрополит відкидає звинувачення депутатів в тому, що УПЦ зомбує вірян, розповсюджує літературу антиукраїнського спрямування, молиться за славу “русского оружия”.

«Такі голослівні заклики породжують  внутрішню війну на духовному фронті та призводять до міжконфесійних конфліктів… Можна зробити наступні висновки: депутати  Рівненської обласної Ради ставлять собі  за мету, виголошуючи дане звернення,   посварити український народ, роз’єднати  Україну, дестабілізувати  і так непросту державницьку ситуацію, паплюжать та  порушують Конституцію України. Окрім того, вчинення даних  провокаційних дій органами місцевого самоврядування  – підривають  авторитет України серед міжнародної спільноти як правової держави.», – йдеться у зверненні митрополита Рівненського.

Він також вважає, що дії депутатів Рівненської обласної Ради створюють «реальну загрозу безпеки в Україні» і відповідно називає їх (депутатів) «ворогами Українського народу».

«Своїми діями вказані депутати, народні обранці, виявили себе безпосередніми ворогами Українського народу, в діяльності яких прослідковується грубе порушення ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 161 Кримінального Кодексу України. Тому, враховуючи реальну загрозу для національної безпеки в Україні та релігійної громади УПЦ, звертаємось з проханням, – порушити негайно кримінальні провадження та притягнути до кримінальної відповідальності … депутатів Рівненської обласної Ради, які підписали вищевказане звернення; – вжити заходів для захисту громадян України, які є прихожанами УПЦ, захистити їх Конституційне право, позбавити від переслідувань їх та їхніх дітей в школах. У разі ненадання нам реальної допомоги, змушені будемо звертатись за захистом до ОБСЄ та інших міжнародних інституцій, органів та установ», - такими словами завершується звернення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія до влади України.

Нагадаємо, Депутати Рівненської облради більшістю голосів  16 березня прийняли звернення до Ради національної безпеки та оборони та Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності УПЦ (МП).