• Головна
  • Новини
  • Рівненська облрада звернулася до РНБО та СБУ щодо «антиукраїнської діяльності УПЦ (МП)»...

Рівненська облрада звернулася до РНБО та СБУ щодо «антиукраїнської діяльності УПЦ (МП)»

17.03.2018, 16:50
Рівненська облрада звернулася до РНБО та СБУ щодо «антиукраїнської діяльності УПЦ (МП)» - фото 1
Депутати Рівненської облради більшістю голосів прийняли звернення до Ради національної безпеки та оборони та Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності УПЦ МП. Про що повідомляє «Реілігйна правда» з посиланням на офіційний сайт Церкви.

Депутати Рівненської облради більшістю голосів  16 березня прийняли звернення до Ради національної безпеки та оборони та Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності УПЦ МП. Про що повідомляє «Реілігйна правда» .

Рівне.jpg

З ініціативою такого звернення виступила політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» в обласній раді. Зокрема, це питання, за даними Релігійної правди, сьогодні стоїть в порядку денному.

В УПЦ МП такі звернення вважають«нікчемними».

«Депутати облради намагаються створити додатковий осередок напруги на релігійному ґрунті у західному регіоні та в цілому в Україні», — каже голова юридичного відділу УПЦ МП протоєрей Олександр Бахов.

Нагадаємо, що подібні звернення вже приймались у Львівській, Франківській, Тернопільський обласних радах. Не дивлячись на те, що УПЦ (МП) вважає такі заяви безперспективними, керівники місцевої єпархії УПЦ (МП) нібито планують звернутися в Генеральну прокуратуру України та СБУ з заявою на рівненських депутатів, які розпалюють релігійну ворожнечу.