• Головна
  • Новини
  • «Подаватимемо судові позови стосовно порушення процедури обшуку та дискримінації мусульман», - юристка ДУМУ «Умма»...

«Подаватимемо судові позови стосовно порушення процедури обшуку та дискримінації мусульман», - юристка ДУМУ «Умма»

07.03.2018, 17:44

Після обшуку в Ісламському культурному центрі м. Києва 6 березня сьогодні у Києві, у Главкомі, відбулася прес-конференція за участю муфтія Духовного управління мусульман України «Умма» Саїда Ісмагілова, голови Меджлісу кримськотатарського народу та народного депутата Рефата Чубарова, голови Всеукраїнської Асоціації громадських організацій «Альраїд» Сейрана Аріфова та ін.

Після обшуку в Ісламському культурному центрі м. Києва 6 березня сьогодні у Києві, у Главкомі, відбулася прес-конференція за участю муфтія Духовного управління мусульман України «Умма» Саїда Ісмагілова,  голови Меджлісу кримськотатарського народу та народного депутата Рефата Чубарова, голови Всеукраїнської Асоціації громадських організацій «Альраїд» Сейрана Аріфова та ін.

«Є всі підстави вважати подібні дії правоохоронців систематичними, оскільки це вже четвертий випадок за останні два роки», - заявив муфтій Саїд Ісмагілов, наголосивши, що до того обшуки відбулися у Вінниці, Сумах, Житомирі. Муфтій назвав вчорашній обшук – «останньою краплею».

Голова Меджлісу кримськотатарського народу та народний депутат Рефат Чубаров вийшов до трибуни з ще одним примірником «Дозволенное и запретное в исламе», закликавши усіх, хто захоче провести обшук у нього в кабінеті, шукати саме цю книгу від завтра у нього, оскільки вона не містить нічого екстремістського.

В Ісламському культурному центрі  наголошують, що вилучені «екстремістські книги  їм підкинули». Усього за протоколом слідства 6 березня було вилучено 62 примірника літератури.

Юрист ДУМУ «Умма» Ольга Башей підкреслила, що є підстави заявити про кілька порушень процесуальних норм, які здійснили правоохоронці.

«Ми впевнені, що знайдені книжки нібито екстремістської літератури були підкинуті, що помітно на відео з наших камер спостереження, - додала вона. – Наші книги завжди йдуть разом з печаткою ГО «Альраїд» або ІКЦ, а тому знайдені книги не можуть бути нашими… Ми плануємо подавати одразу декілька судових позовів стосовно порушення процедури обшуку та дискримінації мусульман».

Детальніше читайте у репортажі РІСУ: «МУФТІЙ САЇД ІСМАГІЛОВ: МАЮ ПІДСТАВИ ВВАЖАТИ ОБШУКИ В МЕЧЕТЯХ СИСТЕМАТИЧНИМИ».