• Головна
  • Новини
  • Сьогодні відбувся обшук в Ісламському культурному центрі Києва...

Сьогодні відбувся обшук в Ісламському культурному центрі Києва

06.03.2018, 14:48
Сьогодні відбувся обшук в Ісламському культурному центрі Києва - фото 1
Про обшук в Ісламському культурному центрі Києва повідомив на своїй сторінці у Facebook муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов.

Про обшук в Ісламському культурному центрі Києва повідомив на своїй сторінці у Facebook муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов.

Ісмагілов.jpg

«Сьогодні в 6.30 ранку СБУ, поліція та представник прокуратури зі своїми понятими, загальною кількістю приблизно 20 осіб приїхали з обшуком до Ісламського культурного центру в Києві, заблокували як проїзд до мечеті, так і вхід до двору мечеті. На місці в ранковий час був присутній лише охоронець. Була пред'явлена постанова на обшук та на пошук літератури "що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію". Охоронцю заборонили здійснити телефонний дзвінок, покликати інших понятих, викликати співробітників Ісламського культурного центру. Компанія силовиків разом з понятими розділилась на кілька груп, а охоронець фізично міг знаходитись лише з однією групою. Поки він за вимогою відкривав бібліотеку та гімназію, інша група за допомогою лому виламали двері в книжкову крамницю і проводили там обшук без представників Ісламського культурного центру. Були підкинуті в книжкову крамницю, та до вчительської кімнати у гімназії, загальною кількістю вісім книжок, що потім пред'явили охоронцю як вилучені докази. В цей же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку - шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред'явлені у якості доказів», - пише муфтій Ісмагілов.

За його словами, таке спостерігалося лише в окупованому Криму, коли до мечетей підкидували книжки, навіть підкидували на дворі біля туалету, а потім це пред'являли як докази правопорушення. В Росії існує список забороненої літератури, а в Україні немає такого списку.

«Найгірші та найогидніші вчинки за методиками російського ФСБ, відтепер на постійно діючій основі в Україні! Я заявляю про системні переслідування мусульман України, адже такі обшуки менше ніж за рік відбуваються втретє. І підкидуються одні й ті ж самі книжки. Я ніколи не чув, щоб у когось, окрім мусульман, в культових спорудах проводились обшуки», - пише муфтій.

7 березня з цього приводу  в приміщенні Інформаційного Агентства "Главком" (вул. Шовковична, 8/20) о 13.30 відбудеться прес-конференція муфтія, керівництва столичного Ісламського культурного центру та народних депутатів України щодо цієї події.