• Головна
  • Новини
  • Мер Запоріжжя радить УПЦ МП відмовитися від проведення Хресної ходи...

Мер Запоріжжя радить УПЦ МП відмовитися від проведення Хресної ходи

18.02.2018, 10:11
Мер Запоріжжя радить УПЦ МП відмовитися від проведення Хресної ходи - фото 1
Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк рекомендує УПЦ Московського Патріархату відмовитися від Хресної ходи, запланованої на проспекті Соборному 25 лютого. Тим самим священики зможуть уникнути конфлікту.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк рекомендує УПЦ Московського Патріархату відмовитися від Хресної ходи, запланованої на проспекті Соборному 25 лютого. Тим самим священики зможуть уникнути конфлікту.

Про це пан Буряк повідомив у Facebook в четвер, пише Україна молода.

За його словами, відповідну рекомендацію запорізькій єпархії УПЦ МП міськвиконком направив у четвер.

«Хочу розставити акценти. Ідеться про плани Запорізької єпархії УПЦ МП провести Хресну ходу проспектом Соборним 25 лютого. Відсторонитися від цього питання міська влада не може, оскільки воно безпосередньо стосується безпеки людей. Учасників хресної ходи, їх опонентів, усіх жителів міста. Забороняти ходу згідно із законом ми не можемо. Однак минулого року виконком міської ради прийняв рішення, в якому настійливо рекомендувалося усім організаторам масових заходів утриматися від ходи проспектом Соборним. З нагадуванням про це рішення і рекомендацією утриматися від Хресної ходи головним проспектом міста міська влада звернулася сьогодні до Запорізької єпархії УПЦ МП», - написав Володимир Буряк.

При цьому міський голова Запоріжжя заявляє, що особисто він «проти будь-яких заходів, які несуть в собі конфлікт і загрозу безпеці, життю і здоров'ю людей» і висловлює сподівання на те, що «здоровий глузд, мудрість і гуманність переможуть у цій непростій ситуації».

Як інформувала РІСУ, у Запоріжжі громадські активісти оголосили збір підписів проти проведення у місті Хресної ходи.

Активісти нагадують про гучні скандали, які сталися у місті з представниками УПЦ МП, вважають такі дії провокаційними, а також зазначають, що рішення міської влади в угоду духовенству Запорізької єпархії УПЦ МП, очолювану митрополитом Лукою, порушує конституційні права громадян та ображає почуття віруючих інших конфесій.