• Головна
  • Новини
  • Львівська облрада просить перевірити законність зведення храмів УПЦ (МП)...

Львівська облрада просить перевірити законність зведення храмів УПЦ (МП)

01.02.2018, 10:20
Львівська облрада просить перевірити законність зведення храмів УПЦ (МП) - фото 1
«За» таке звернення проголосували 56 депутатів, передає Гал-інфо.

Депутати Львівської обласної ради звернулися до голови Львівської ОДА, міського голови Львова, начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, директора департаменту ДАБІ у Львівській області, начальника ДАБІ м. Львова, Верницького сільського голови та Стебницького міського голови щодо діяльності УПЦ (МП) у Львівській області. «За» таке звернення проголосували 56 депутатів, передає Гал-інфо.

У зверненні депутати Львівської обласної ради заявили, що стурбовані незаконними діями представників Української Православної Церкви (Московського Патріархату), які полягають у спорудженні храмів з порушенням норм чинного законодавства.

«Нещодавно громадськість пікетувала храм у мікрорайоні Сихів у Львові. Триває конфлікт щодо Церкви Московського Патріархату у Бродах. Ще раніше виникали непорозуміння довкола спорудження храмів Московського Патріархату у селі Верничі на Стрийщині та у Стебнику. Усі ці факти дестабілізують релігійно-політичну ситуацію в області, становлять загрозу національній безпеці держави та відкривають шлях до можливих провокацій з боку представників так званого «руcского міра», - сказано у зверненні.

З огляду на це, депутати звернулися до начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області з проханням перевірити законність набуття земельних ділянок та правові підстави їхнього використання представниками УПЦ (Московського Патріархату) у містах Львові (проспект Червоної Калини, 89), Броди, у с. Верничі та у м. Стебник.

«Звертаємось також до директора департаменту ДАБІ у Львівській області та начальника ДАБІ м. Львова здійснити перевірку законності спорудження будівель на зазначених земельних ділянках.

Просимо голову Львівської облдержадміністрації створити комісію з перевірки законності використання земельних ділянок та будівництва храмів на них, зокрема у місті Львові (проспект Червоної Калини, 89) та про результати розгляду звернення інформувати Львівську обласну раду у визначений законом термін», - сказано у зверненні депутатів Львівської облради.