• Головна
  • Новини
  • УГКЦ та МЗС спільно поширюватимуть у світі правду про війну в Україні та Голодомор...

УГКЦ та МЗС спільно поширюватимуть у світі правду про війну в Україні та Голодомор

14.01.2018, 09:35
УГКЦ та МЗС спільно поширюватимуть у світі правду про війну в Україні та Голодомор - фото 1

Начальник Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва Лариси Дір та секретар Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви владика Богдан (Дзюрах) 12 січня обговорили шляхи та можливості співпраці в гуманітарній площині під час збройної агресії з боку РФ.

Начальник Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва Лариси Дір та секретар Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви владика Богдан (Дзюрах) обговорили шляхи та можливості співпраці в гуманітарній площині під час збройної агресії з боку РФ.

Зустріч відбулася 12 січня у приміщенні Міністерства закордонних справ України, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Учасники відзначили важливу роль гуманітарної ініціативи Папи Римського Франциска «Папа для України», яка є найбільш масштабним гуманітарним проектом Католицької Церкви, що реалізується з метою підтримки нашої держави.

Суттєвий внесок належить також Міжнародному благодійному фонду «Карітас України», що допомагає людям, які опинилися у складних життєвих обставинах: переселенцям, мешканцям буферної зони, представникам інших уразливих груп населення, котрі потребують захисту та підтримки [програми фонду фінансуються, зокрема, урядами ФРН, Польщі, Нідерландів, Японії, США, Європейським Союзом (Європейська комісія з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги), Карітасами ФРН, Австрії, Польщі, Іспанії, Норвегії, Чехії, Ініціативою «Папа для України»].

Окрема увага в ході зустрічі приділялася координації заходів, пов’язаних із 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, що спрямовані на визнання світовою спільнотою Голодомору 1932-1933 рр. в Україні геноцидом українського народу, поширення правдивої інформації про «житницю Європи», населення якої зазнало мільйонних втрат внаслідок штучно організованого голоду. Зазначені заходи відбуватимуться протягом 2018 року.