• Головна
  • Новини
  • Представники релігійних конфесій та Полтавської ОДА помолилися за майбутнє області та її мешканців...

Представники релігійних конфесій та Полтавської ОДА помолилися за майбутнє області та її мешканців

21.12.2017, 13:11
Представники релігійних конфесій та Полтавської ОДА помолилися за майбутнє області та її мешканців - фото 1

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко провів Різдвяний молитовний сніданок. У заході взяли участь представники всіх конфесій, департаментів та управлінь облдержадміністрації, матері воїнів АТО та афганців. Валерій Головко відзначив, що молитовний сніданок вже став традицією:

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко провів Різдвяний молитовний сніданок. У заході взяли участь представники всіх конфесій, департаментів та управлінь облдержадміністрації, матері воїнів АТО та афганців.

Полтава-w.gif

Валерій Головко відзначив, що молитовний сніданок вже став традицією:

— Такі заходи — важливі для нас і для мешканців області. Саме в цьому форматі ми знаходимо розуміння, спільний алгоритм, говоримо про любов до ближнього й про виклики, які стають перед суспільством, владою та державою. А також про відродження нашого перспективного регіону та країни.

Голова Полтавської ОДА наголосив, що саме створення єдиної української Церкви — джерело єднання, яке сьогодні потребує наша країна та народ. Він подякував головам всіх департаментів та управлінь за працю протягом року.

Старший пресвітер Полтавського обласного об’єднання євангельських християн-баптистів Олег Овсій запросив подумати на тему Різдва Христового, прочитати тексти Біблії перед майбутніми святами:

— Це період, коли ми маємо звернути особливу увагу на добро та позитив, що ми несемо людям. Подумати про чудо народження Ісуса Христа. У цей час варто зарядитися священною атмосферою на весь рік. Сьогодні Різдво — це вибір. Вибір, чи хочемо ми, щоб він допомагав нам, царював у наших домівках, в нашій країні. Ми маємо говорити про реформи із образом Божим в серцях та бажати співвітчизникам того, що й собі. 

Настоятель парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві отець Юрій Кролевський розповідав як змінилося життя людей з народженням Ісуса Христа. Говорячи про захід, священик зазначив, що він пройшов у приязній атмосфері:

— Ми дійсно відчуємо, що є братами-християнами, незважаючи на те, що сьогодні ще по різним конфесіям. Це дуже приємно і показує, що ми є послідовниками Ісуса Христа не тільки на словах, але й на ділі.

Учасники зібрання помолились за благословення родин Полтавщини, достаток області й країни. 

Наостанок Валерій Головко відмітив важливість передсвяткового єднання, оскільки мільйони християн святкують Різдво, попри всі спроби витіснити його з нашої історії та сердець:

— Різдво — свято світла й миру. Наразі наша країна переживає тяжкі часи. Хоча нас намагалися роз’єднати багато років до і після проголошення Незалежності. Та Україна залишається сильною духом. Цю віру ми маємо нести далі кожен день та робити все, аби світле майбутнє наставало вже зараз, щодня. Пам’ятайте, зараз і завжди, наші посмішки, взаємоповага та позитив — те, чого хотів від нас Ісус. Ми маємо різні можливості, та головне — не залишатися байдужими й допомагати один одному. Про це інформує прес-служба Полтавської ОДА.