• Головна
  • Новини
  • Депутати вимагають перевірити законність будівництва у Бродах храму Московського Патріархату...

Депутати вимагають перевірити законність будівництва у Бродах храму Московського Патріархату

18.08.2017, 10:02

Бродівська райрада вимагає перевірити законність будівництва храму церкви Московського Патріархату в місті Броди. Із відповідною заявою 17 серпня 2017 року під час сесійного засідання депутати звернулися до Президента, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів.

Бродівська райрада вимагає перевірити законність будівництва храму церкви Московського Патріархату в місті Броди. Із відповідною заявою 17 серпня 2017 року під час сесійного засідання депутати звернулися до Президента, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода".

"Уже четвертий рік у державі триває війна, Україна ціною життя своїх найкращих синів і дочок протистоїть кремлівському агресорові на Сході. Водночас всередині держави продовжує діяти так звана УПЦ МП, а фактично ‒ Російська православна церква, яка постійно виявляє деструктивну діяльність в умовах неоголошеної війни. УПЦ МП поширює політику незасудження російської агресії проти України, заперечення факту гібридної війни на Донбасі, визнання анексії Криму, а її священики на Сході часто виступають інформаторами ворога. У такій ситуації влада мала би заборонити діяльність цієї інституції, а представниками цієї церкви мали би зайнятися спецслужби. Однак ми не бачимо адекватної реакції влади, ворожа інституція процвітає та розширює свій вплив.

Приклад цього ‒ ситуація в Бродах, де спокійно собі виростає храм УПЦ МП. До слова, його духовенство "працюватиме" на території, де є військова частина, й не виключено, що ретельно стежитиме за тим, що там відбувається. Варто нагадати, що цей храм почали будувати незаконно. З цього приводу депутати-свободівці Львівської обласної ради, Бродівської міської і районної рад неодноразово зверталися в правоохоронні органи. Однак реакції не було. Вимагаємо від Президента, КМУ, правоохоронних органів, СБУ попередити підривну деструктивну діяльність УПЦ МП в Україні. Вимагаємо перевірити законність будівництва храму УПЦ МП в Бродах та вжити належних заходів", ‒ йдеться в документі.