• Головна
  • Новини
  • Церковні єрархи обговорюють законопроект про відкриття засідань парламенту молитвою "Отче наш"...

Церковні єрархи обговорюють законопроект про відкриття засідань парламенту молитвою "Отче наш"

21.07.2017, 10:44
Церковні єрархи обговорюють законопроект про відкриття засідань парламенту молитвою "Отче наш" - фото 1
Представники українських Церков прокоментували ініціативу низки народних депутатів, які пропонують читати молитву "Отче наш" відразу після відкриття пленарних засідань парламенту України.

Представники українських Церков прокоментували ініціативу низки народних депутатів, які пропонують читати молитву "Отче наш" відразу після відкриття пленарних засідань парламенту України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Ukranews.com і Рrochurch.info.

Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) зазначив: "Бажання депутатів молитися свідчить про усвідомлення того, що без надії на Бога з ситуації, що склалася, вийти неможливо. Однак ми живемо в державі, яка декларує рівноправне ставлення до релігій, тому відразу ж постає питання, що в цей момент повинні робити депутати-нехристияни. Крім того, ми повинні пам'ятати слова Христа: "Не всякий говорить мені" Господи, Господи! ", увійде в Царство Небесне, але виконуючий волю Отця Мого ебесного "(Мф.7: 21). Молитва - це не магічне заклинання, яке гарантуватиме вирішення проблем. Дуже дивно буде виглядати, коли помолившись, депутати почнуть приймати закони, які суперечать Євангельським принципам, спрямовані на зубожіння народу або, ще гірше, приймаються за домовленості, причому, не безоплатно. У зв'язку з цим, позитивно оцінюючи таку ініціативу, підкреслюємо, що молитва народних обранців повинна бути підкріплена християнським ставленням до своїх обов'язків і поведінки ".

Очільник Інформаційного управління Київської Патріархії архиєпископ Євстратій (Зоря) також звертає увагу на те, що серед депутатів є і нехристияни. "Молитися - покликання й обов'язок кожного віруючого, і молитва" Отче наш "є спільною для всіх християн - православних, католиків і протестантів. Але серед народних депутатів України не всі є християнами і не всі є віруючими, тому навряд чи вони будуть молитися в це час ", - сказав архиєпископ.

Пастор церкви євангельських християн "Нове Життя", доктор теології Анатолій Калюжний вважає, що це не перешкода для ініціативи: "Навіть,  якщо читання молитви матиме формальний характер, це матиме позитивний вплив на парламентарів. Я вірю, що їх робота зміниться в кращу сторону, тому що зараз це зосередження корупції і криміналу. Що стосується розмов про те, що наша держава світська далеко не всі вважають себе релігійними людьми: по-перше, більше 90% населення країни вважають себе християнами, а по-друге, ніхто не зобов'язує депутатів молитися разом з усіма. Хтось буде молитися від чистого серця, а хтось буде мовчати. ​​Але Слово Боже буде звучати в стінах парламенту".

Також свою думку озвучив президент Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів України Валерій Антонюк: "Я підтримую таку ініціативу. Якби наші депутати зверталися в молитві до Бога, Україна отримала б велике благословення і змогла б вирішити багато проблем, які зараз існують. Така молитва може допомогти народним обранцям зрозуміти, що всі вони відповідальні пeрeд Господом за ті рішення, які приймають. Вважаю, що нeгативне ставлення до ініціативи показує рівень духовної відповідальності людей. Вони не готові звертатися до Бога в кризових, критичних обставинах, в яких знаходиться наша країна. Але, на мою думку, іншого, кращого виходу у парламентаріїв і у всього суспільства просто немає ".

Нагадаємо, що "Amnesty International" піддала критиці законопроект №6722, в якому пропонується читати молитву "Отче наш" після відкриття пленарних засідань парламенту.