• Головна
  • Новини
  • Муфтій ДУМУ розповів спікеру ВРУ про загрозу поширення в Україні прихильників ІДІЛ...

Муфтій ДУМУ розповів спікеру ВРУ про загрозу поширення в Україні прихильників ІДІЛ

30.11.2016, 09:39
Муфтій ДУМУ розповів спікеру ВРУ про загрозу поширення в Україні прихильників ІДІЛ - фото 1
Ахмед Тамім заявив, що зараз в країні реєструються відразу кілька ісламських духовних центрів. Одночасно кордони країни виявилися відкритими для припливу екстремістів.

Муфтій Духовного управління мусульман України, шейх Ахмед Тамім на нараді за участю спікера Верховної Ради Андрія Парубія засудив практику створення батальйонів за релігійною ознакою і заявив про загрозу поширення в Україні прихильників терористичної організації ІД. Про це інформує umma.ua

Тамім_заява.jpg

Ахмед Тамім заявив, що зараз в країні реєструються  відразу кілька ісламських духовних центрів. Одночасно кордони країни виявилися відкритими для припливу екстремістів.

«Ми б хотіли, щоб з підняттям свободи, демократії і т.д. і, особливо, під час Майдану і після Майдану були уважнішими - як депутати - в питанні відкриття дороги представникам екстремістських організацій, які завжди, як на Заході, так і на Сході на основі законів знаходять можливість поширювати свіє зло. Ми, як перше Духовне управління мусульман в Україні, бачили, що держава працює на згуртованість конфесій, але, з іншого боку, вже є сім духовних управлінь мусульман України, а ми представляємо усього 5% населення. Іслам - це не за національностю. А казанські татари зробили своє духовне управління, потім зробили Партію мусульман України, і в результаті - це вже муфтіят зареєстрований в ДНР. Або Духовне управління мусульман Криму, яке саме для мусульман Криму і зробило розкол для місцевих мусульман в Криму. Ті мусульмани, що не є кримськими татарами, як ніби-то вже не мають відношення ... В результаті зараз це вже духовне управління мусульман республіки Крим і Севастополя як російська юридична особа. Крім цього, Київський муфтіят, який отримав орден від (фракції Держдуми) «Наш дім - Росія». Ще є багато інших організацій, які на основі вільного закону реєструються, про які ми дізнаємося через кілька місяців зі ЗМІ. Нам треба визнати, що тут росте елемент екстремізму - теж на основі використання свободи і демократії. Хто не може зараз реєструвати релігійну юридичну особу, реєструє це як громадську організацію - ісламський культурний центр або іншу. Ми бачимо, що в кожному місті ростуть як гриби ... Ми зайняли позицію проти політизації релігії. Ми проти того, щоб були якісь батальйони за національною або релігійною ознакою. Батальйони - українські, проблеми - українські, і рішення проблем теж має бути українським. Зараз є втручання деяких дипломатів в проблеми Ісламу в Україні. Ми б не хотіли, щоб тут була нова територія так звоної ІД. Ми знаємо, що роблять в інших країнах, і ті країни, які відкрили їм коридор, ми бачили, як вони страждають»,– сказав Муфтій.