• Головна
  • Новини
  • "Євробачення" не буде проводитися на території Софії Київської...

"Євробачення" не буде проводитися на території Софії Київської

17.11.2016, 12:36
"Ніяких подій і офіційних заходів" Євробачення-2017 "на території Софійській площі не буде", – цитує "Интерфакс" заяву заступника голови Київського міськадміністрації Олексія Рєзнікова, яке він зробив на брифінгу 15 листопада в Києві.

Пісенний конкурс "Євробачення-2017" на території національного заповідника "Софія Київська" проводитися не буде, заявила влада української столиці, повідомляє "Релігія в Україні".

"Ніяких подій і офіційних заходів" Євробачення-2017 "на території Софійській площі не буде", – цитує "Интерфакс"  заяву заступника голови Київського міськадміністрації Олексія Рєзнікова, яке він зробив на брифінгу 15 листопада в Києві.
 
За його словами, захід буде проходити в Міжнародному виставковому центрі. Там же розмістять прес-центр, який зможе вмістити близько 1,5 тис. журналістів.

 Церемонія відкриття, можливо, відбудеться біля Маріїнського палацу в центрі міста, додав чиновник.

Як повідомлялося раніше, у вересні було вирішено, що церемонія відкриття "Євробачення-2017" пройде на території собору Святої Софії, оскільки за кордоном він відомий тим, що внесений до переліку пам'яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Софія Київська зараз не діє як храм, це музей. Тому ми не образимо ніяких релігійних почуттів віруючих", – заявив тоді А. Резніков.

У свою чергу, багато киян і громадяни України виступили проти проведення "Євробачення" в "Софії Київській". На сайті Київради був відкритий збір підписів під відповідною петицією.