• Головна
  • Новини
  • Садового просять присвоїти Музею народної архітектури та побуту у Львові ім’я Климентія Шептицького...

Садового просять присвоїти Музею народної архітектури та побуту у Львові ім’я Климентія Шептицького

07.11.2016, 12:10
Садового просять присвоїти Музею народної архітектури та побуту у Львові ім’я Климентія Шептицького - фото 1
Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) звернувся з листом до міського голови Львова та голів депутатських фракцій Львівської міської ради з проханням присвоїти ім’я блаженного Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові.

К-Шептицький.jpg-sss.jpgМитрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) звернувся з листом до міського голови Львова та голів депутатських фракцій Львівської міської ради з проханням присвоїти ім’я блаженного Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові.

У листі Митрополит Ігор зазначає, що основні наукові дослідження та архівні документи засвідчують, що блаженний Климентій Шептицький разом із своїм братом Митрополитом Андреєм Шептицьким заснували на сучасній території Музею монашу обитель у 1927 році – Свято-Іванівську Лавру Студійського уставу УГКЦ.

Зокрема, брати Шептицькі перенесли головний храм Лаври – церкву Св. Миколая Чудотворця з с. Кривки, яка була збудована у 1763 році невідомим майстром. Цей храм зараз є головним об’єктом Музею. Перенесення церкви дало початок творенню Музею народної архітектури та побуту у Львові.

«Звертаюся до Вас з проханням про підтримку ініціативи, яка вже витає у львівському громадському просторі довший час, присвоїти ім’я блаженного Климентія Шептицького Музею народної архітектури та побуту у Львові. Переконаний, що цей крок не тільки відродить історичну справедливість по відношенню до його особи, але піднесе велич цієї інституції та цього місця, яке є так милим і дорогим жителям і гостям нашого міста», - йдеться в листі Митрополита Ігоря.

Як інформує Галінфо, у Львівській міській раді вже зареєстрований відповідний проект рішення. Його депутати будуть розглядати на сесії 10 листопада.