• Головна
  • Новини
  • Митрополита УГКЦ нагородили відзнакою Президента України...

Митрополита УГКЦ нагородили відзнакою Президента України

15.09.2016, 11:12
Митрополита УГКЦ нагородили відзнакою Президента України - фото 1
Митрополита Української Греко-Католицької Церкви Володимира (Війтишина) за сумлінне та бездоганне служіння українському народу нагороджено відзнакою Президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

dsc_03.jpg-uuu.jpgМитрополита Української Греко-Католицької Церкви Володимира (Війтишина) за сумлінне та бездоганне служіння українському народу нагороджено відзнакою Президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Від імені Президента України вручив почесну нагороду – ювілейну медаль «25 років незалежності України» голова облдержадміністрації Олег Гончарук. Вітаючи Митрополита, голова облдержадміністрації висловив вдячність за самовіддану працю на душпастирській ниві та побажав йому успіхів у розбудові Церкви та держави.

«Історія відновлення Української Греко-Католицької Церкви тісно переплітається із процесом становлення незалежності нашої держави, - зазначив очільник Прикарпаття. - Ключову роль у цих подіях відіграють люди, такі як Митрополит Володимир, які попри усі перешкоди, залишаються вірними своєму народу, активно відстоюють громадянську позицію».

Зі свого боку єпископ подякував за почесну нагороду і зауважив, що УГКЦ й надалі працюватиме задля розбудови України та її народу.