• Головна
  • Новини
  • «Треба просто допомогти віруючим України реалізувати прагнення щодо єдиної Церкви», – Президент – представнику Вселенського Патріархату...

«Треба просто допомогти віруючим України реалізувати прагнення щодо єдиної Церкви», – Президент – представнику Вселенського Патріархату

29.07.2016, 11:13
«Треба просто допомогти віруючим України реалізувати прагнення щодо єдиної Церкви», – Президент – представнику Вселенського Патріархату - фото 1
Президент України провів зустріч з представником Вселенського Патріархату при Всесвітній раді Церков, архієпископом Тельміським Іовом.

Президент України провів зустріч з представником Вселенського Патріархату при Всесвітній раді Церков, архиєпископом Тельміським Іовом.

Порошеноко__і_Геча.jpeg

Глава Української держави подякував Вселенському Патріарху за увагу, яку Константинопольська православна Церква-Матір приділяє питанню єдиної помісної церкви в Україні. Президент особливо відзначив той факт, що Вселенський Патріархат прийняв до розгляду звернення Верховної Ради України щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні та сформував комісію, яка вже розпочала вивчення цього питання. При цьому Президент висловив сподівання, що враховуючи ситуацію, яка склалася в нашій країні, ця комісія не буде затягувати свою роботу.

Президент запевнив високого гостя в тому, що українська влада єдина в своєму прагненні і своєму бажанні мати єдину помісну церкву та зазначив, що це питання набуває ще більшої актуальності на тлі значних глобальних потрясінь та викликів.

«Треба просто допомогти вірянам реалізувати прагнення щодо єдиної церкви», - сказав Петро Порошенко.

Геча.jpegВ свою чергу, представник Вселенського Патріархату архієпископ Іов поінформував Президента щодо роботи комісії та розгляду питання щодо створення автокефальної української православної церкви.

«І хоча церква і держава відділені, церква і держави мають співпрацювати», - зазначив архієпископ Іов.

Архиєпископ Тельміський передав Президентові вітання від імені Святішого Вселенського Патріарха Варфоломія І та від усієї Константинопольської Матері-Церкви та запевнив в тому, що Вселенський Патріарх бажає допомогти Україні.

Співрозмовники також обговорили роль держави та церкви в питанні запобігання використання релігійного чинника задля дестабілізації ситуації в Україні.

Президент наголосив на тому, що завданням влади було не дати можливості спровокувати міжрелігійні і міжконфесійні конфлікти та висловив задоволення тим, як у ці дні спрацювали правоохоронні органи і «не дали нікому загострити ситуацію».

Петро Порошенко також привітав Вселенський Патріархат з успішним проведенням Вселенського Православного Собору, який минулого місяця відбувся на Криті. «Я думаю, що це затвердило і укріпило авторитет Його Всесвятості в православному світі», - сказав Президент та назвав цей Собор «абсолютно новим явищем, яке представляє в правильному вимірі ситуацію у Вселенському Православ’ї».