• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі замість пам'ятника Леніну УПЦ КП пропонує звести духовно-патріотичний комплекс...

У Запоріжжі замість пам'ятника Леніну УПЦ КП пропонує звести духовно-патріотичний комплекс

01.04.2016, 11:19
У Запоріжжі замість пам'ятника Леніну УПЦ КП пропонує звести духовно-патріотичний комплекс - фото 1
Єпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ КП Фотій (Давиденко) звернувся до депутатів Запорізької міськради з пропозицією створити на місці пам'ятника Леніна духовно-патріотичний комплек.

img_7g.jpg-rrrr.jpgЄпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ КП Фотій (Давиденко) звернувся до депутатів Запорізької міськради з пропозицією створити на місці пам'ятника Леніна духовно-патріотичний комплекс, передає кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Зокрема, пропонується розмістити на площі духовно-патріотичний комплекс, що складається з собору всіх святих землі Української і алеї козацької слави з постаментами гетьманам і видатним козакам. Передбачається, що це буде символом перемоги православ'я над комуністичним ладом, який стільки років гнобив церкву.

У свою чергу депутат В'ячеслав Зайцев зауважив, що є різні пропозиції з приводу того, що повинно стояти на місці Леніна: колесо огляду, монумент на честь Покрова Божої Матері. На його думку, необхідно, щоб цим питанням зайнялася робоча група.

"Я рівновіддалений від усіх конфесій. Мусульмани теж можуть сказати, що вони хочуть там щось своє. Тому це звернення ми візьмемо в роботу, як і інші звернення з цього приводу. Що громада вибере, то і буде там стояти", - сказав мер Запоріжжя Володимир Буряк.