• Головна
  • Новини
  • Михайло Паночко: Духовні лідери мають твердо нагадати владі про свою позицію...

Михайло Паночко: Духовні лідери мають твердо нагадати владі про свою позицію

24.02.2016, 09:41
Михайло Паночко: Духовні лідери мають твердо нагадати владі про свою позицію - фото 1

Українська влада в обличчі Президента Петра Порошенка має бути відкритою до діалогу як з суспільством, так і з духовними лідерами. Саме тому є нагальна потреба зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков та релігійних організацій, аби висловити свої застереження та побажання, заявив у коментарі РІСУ у вівторок, 23 лютого, Старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

exklusiv.gifУкраїнська влада в обличчі Президента Петра Порошенка має бути відкритою до діалогу як з суспільством, так і з духовними лідерами. Саме тому є нагальна потреба зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков та релігійних організацій, аби висловити свої застереження та побажання, заявив у коментарі РІСУ у вівторок, 23 лютого, Старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Паночко.jpg

«Дивлячись на ситуацію в Україні, сумно помічати, що представники влади не беруть до уваги уроків з минулого. Ми повторюємо ті помилки, які вже скоювали. Ця влада не прислухається ні до кого. Вони не мають контакту з людьми, живуть у своєму світі, як це робив свого часу Віктор Янукович. Лідер є сильним тоді, коли чує біль та тривоги суспільства, залишається разом з людьми», - підкреслив він після оприлюднення подібної заяви на офіційному сайті ЦХВЄУ.

За словами М. Паночка, назріла потреба відкритої зустрічі представників ВРЦіРО з Президентом, щоб нагадати про суспільні проблеми та запити народу. Минулого тижня відбулась зустріч Секретаріату ради, під час якої всі учасники одноголосно підтримали подібну ініціативу. Документ з подібною пропозицією має бути надісланий до Адміністрації Президента.

Зокрема, увага під час зустрічі має бути сконцентрована на кількох проблемах: на негайному подоланні монстра корупції, що сильно принижує країну; співпраці з Європою, де фокус має бути на внутрішніх змінах у країні, а не на безвізовому режимі; бідності та критичних економічних показників, які змінюють суспільну ситуацію.

Михайло Паночко зауважує, що головною метою зустрічі має стати вихід на відкритий діалог з владою, щоб «вирівняти корабель»: «Релігійні лідери мусять нагадати владі, що вона не має відмежовуватись від людей та повторювати помилок минулого. Не можна перебувати за тих умов, коли пастор ситий, а народ стогне. Якщо буде творитись беззаконня, то Бог не благословить Україну. А зараз беззаконня прийняло вид закону, що ще гірше за комунізм».