• Головна
  • Новини
  • У Росії судитимуть греко-католицького священика за фото у соцмережі...

У Росії судитимуть греко-католицького священика за фото у соцмережі

22.02.2016, 11:20
У Росії судитимуть греко-католицького священика за фото у соцмережі - фото 1
Настоятеля греко-католицьких парафій у Челябінську і Копійську звинувачують у публічній демонстрації нацистської символіки - священик розміщував на своїй сторінці в соцмережі фотографії дивізії «Галичина».

2-z26-7.jpg-ccc.jpgНастоятеля греко-католицьких парафій у Челябінську і Копійську звинувачують у публічній демонстрації нацистської символіки - священик розміщував на своїй сторінці в соцмережі фотографії дивізії «Галичина». Матеріали адміністративної справи направлено до Металургійного райсуду, повідомила в суботу, 20 лютого, заступник прокурора міста Ольга Чубук, зазначає Сhelyabinsk. ru.

«Спільно. перевіркою прокуратури міста, УФСБ, ЦПЕ ГУ МВС у Челябінській області встановлено, що священик Греко-Католицької Церкви з травня 2011 року по лютий 2016-го в своєму акаунті в соцмережі розмістив фотографії дивізії СС «Галичина», таким чином публічно демонстрував і пропагував нацистську атрибутику і символіку, - повідомила Ольга Чубук. - Опитаний в прокуратурі Челябінська священнослужитель пояснив, що навчався в Західній Україні, йому цікава історія, викликають інтерес фотографії, які він розмістив на своїй сторінці. На фотографіях зображені вояки дивізії «Галичина», українською мовою написано «Час згадати героїв», «Дивізія Галичина. Вони війну не починали. Вони захищали свої оселі». Ці фотографії він міг скопіювати у своїх друзів на сторінках у соцмережах, спеціально не вишукував. У цьому році священик видалив зображення, сприймає діяльність дивізії «Галичина» як якийсь історичний факт».

Священнослужителю інкримінують ч.1 ст. 20.3 КоАП (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики).

Крім того, заступник прокурора міста оголосив священикові, що в разі вчинення дій, що містять ознаки екстремізму, він може бути притягнутий до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 28 вересня Центральний районний суд засудив до двох років ув'язнення умовно з аналогічним випробувальним терміном координатора челябінського відділення партії «Демократичний вибір» Костянтина Жаринова за репост звернення руху «Правий сектор».

Перші греко-католики на Південному Уралі з'явилися після заборони Греко-Католицької Церкви і польських повстань в середині XIX століття. Сучасні громади зародилися після заслання в Челябінську область українських повстанців в 1940-1950-х рр.