• Головна
  • Новини
  • Влада і духовенство Закарпаття спільно утримують міжконфесійний мир...

Влада і духовенство Закарпаття спільно утримують міжконфесійний мир

22.12.2015, 13:17
Влада і духовенство Закарпаття спільно утримують міжконфесійний мир - фото 1
Напередодні новорічних та різдвяних свят керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс зустрілися представниками різних конфесій Закарпаття – єпископами та настоятелями церков.

Напередодні новорічних та різдвяних свят керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс зустрілися представниками різних конфесій Закарпаття – єпископами та настоятелями церков.

– Радий всіх вас бачити та вітати з прийдешніми святами. Це вже стало доброю традицією проводити подібні зустрічі наприкінці року, аби підсумувати пройдений шлях та обговорити проблемні питання. Ми всі стараємося жити в мирі та дружбі з усіма конфесіями краю, демонструючи власними прикладами добро, турботу та увагу. Побільше вам вірників з чистими та щирими помислами, – звернувся до присутніх Геннадій Москаль.

Закарпаття.jpg

– Бажаю, аби всі ваші молитви допомагали Україні піднятись з колін, а настанови вашим вірникам сіяли зерно правди та справедливості. Адже саме духовні лідери допомагають зміцнювати віру, моральні принципи суспільства, – зазначив Михайло Рівіс, який вперше приймав духовенство у статусі голови облради.

Зі свого боку духовенство розповіло, що докладає всі зусилля задля збереження миру та спокою в багатонаціональному Закарпатському краї. Вони зазначили, що релігійна війна страшніша за військовий конфлікт. Тому першочергово потрібно уникати міжконфесійних чвар.

Як зазначили представники духовенства, у них нині нема проблем на кордонні з гуманітарними вантажами, відсутні затягування прикордонно-митних процедур. Вони вкотре наголосили, що зустрічі з очільниками краю мають позитивні результати.

Принагідно духовенство висловило подяку обласній владі, що вперше день Різдва визнано вихідним. Геннадій Москаль запевнив присутніх, що так само вихідним буде і Пасхальний день.

Насамкінець зустрічі керівники краю побажали присутнім веселого Різдва та мирного Нового 2016 року. А також подякували за вагомий внесок у розвиток духовності, активне проведення просвітницької діяльності та висловили сподівання на подальшу плідну працю на благо Закарпаття. Про це інформує сайт PMG.