В Криму з 1 січня можуть заборонити УПЦ КП

18.12.2015, 10:53
В Криму з 1 січня можуть заборонити УПЦ КП - фото 1

З 1 січня 2016 року в Криму може бути заборонена діяльність Української Православної Церкви Київського Патріархату. Про це заявив архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент (Кущ) в ефірі телеканалу ТРК «Чорноморка», який переїхав після окупації Криму до Києва, повідомляє Четверта влада.

kliment.jpgЗ 1 січня 2016 року в Криму може бути заборонена діяльність Української Православної Церкви Київського Патріархату. Про це заявив архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент (Кущ) в ефірі телеканалу ТРК «Чорноморка», який переїхав після окупації Криму до Києва, повідомляє Четверта влада.

За його словами, це пов'язано з тим, що громада за два роки роботи в окупованому Криму так і не була зареєстрована і не може укладати офіційні договори з російськими властями анексованого півострова.

«Виходить, що, начебто, влада робить все по закону, але цей закон призводить до того, що Церква Київського Патріархату може бути ліквідована. До 2016 року був коридор, коли ми могли юридично перебувати з документами, які були видані ще при Україні, але після 1 січня 16-го року це практично неможливо», - заявив владика Климент.