• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет наголосив Голові ВРУ на невідкладній потребі здійснення реформ та подолання корупції...

Патріарх Філарет наголосив Голові ВРУ на невідкладній потребі здійснення реформ та подолання корупції

30.10.2015, 12:18
Патріарх Філарет наголосив Голові  ВРУ на невідкладній потребі здійснення реформ та подолання корупції - фото 1
28 жовтня 2015 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Синодальній залі Київської Патріархії прийняв голову Верховної Ради України Володимира Гройсмана. Спікер Парламенту привітав Предстоятеля Київського Патріархату з 20-літтям Патріаршого служіння.

Філарет-Гройсман.jpg28 жовтня 2015 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Синодальній залі Київської Патріархії прийняв голову Верховної Ради України Володимира Гройсмана. Спікер Парламенту привітав Предстоятеля Київського Патріархату з 20-літтям Патріаршого служіння.

За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, Володимир Гройсман подякував Патріарху Філарету за послідовну та непохитну позицію у відстоюванні інтересів українського православ’я, державної незалежності України та посиленні процесів демократизації суспільства. Спікер відзначив жертовну та патріотичну роль Київського Патріархату в період Революції Гідності та російсько-терористичного вторгнення на терени України.

Сторони обговорили розвиток міжконфесійних відносин в Україні та соціально-політичну ситуацію в країні. Також Патріарх Філарет наголосив на невідкладній потребі здійснення реформ та подоланні корупції.

Як йдеться у повідомленні, він розповів про розвиток, поширення та зміцнення Київського Патріархату, про факти масового добровільного переходу громад з Московського Патріархату до Української Православної Церкви Київського Патріархату. Сторони зійшлися у думці про важливість і невідворотність створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви.

У зустрічі також взяли участь: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, керуючий справами Київської Патріархії єпископ Вишгородський Агапіт, радник Президента України Олег Медведєв, прес-секретар Голови Верховної Ради України Дмитро Столярчук. Про це повідомляє прес-центр Київської Патріархії.