• Головна
  • Новини
  • Мінкульт попросив УПЦ (МП) забрати свої представництва з окупованого Донбасу...

Мінкульт попросив УПЦ (МП) забрати свої представництва з окупованого Донбасу

25.09.2015, 13:32
Мінкульт попросив УПЦ (МП) забрати свої представництва з окупованого Донбасу - фото 1
Міністерство культури попросить УПЦ (МП) перенести центри 4 єпархій, які розташовані на окупованих територіях Донбасу, на підконтрольні території Україні.

1465138.jpg-ggg.jpgМіністерство культури попросить УПЦ (МП) перенести центри 4 єпархій, які розташовані на окупованих територіях Донбасу, на підконтрольні Україні території.

Про це на прес-конференції заявив директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш, повідомляє Українська правда з посиланням на "Українські новини".

"Ми зверталися неформально, зараз готуємо реальні звернення до священноначалія Української Православної Церкви, щоб вони зробили один дуже вагомий жест, показавши, що вони розуміють суспільство, і що вони кров від крові цього суспільства, а не агенти чиїхось впливів. Щоб 4 єпархіальні центри, які зараз знаходяться на територіях, окупованих на Донбасі, були перенесені на контрольовані країною території", – сказав він.

Директор департаменту зазначив, що хоч священики і повинні бути зі своєю паствою, але Церква повинна демонструвати свої пріоритети.

За словами Юраша, незважаючи на те, що в керівництві УПЦ (МП) досить розсудливих людей, і в її лавах є патріоти, також є і священики, які стають на бік окупантів.

"Я думаю, суспільство тоді зніме ці всі зауваження, коли священноначаліє Української Православної Церкви покарає, зробить канонічні санкції щодо тих священнослужителів, які відверто діють на користь агресора. Настав час показати суспільству, з ким насправді Українська Православна Церква", – сказав він.

Згідно з картою єпархій УПЦ (МП), розміщеною на її сайті, на окупованих територіях знаходяться Донецька, Луганська, Горлівська та Ровеньківська єпархії.

Як відомо, 12 серпня прикордонники затримали в Донецькій області священика УПЦ (МП) за підозрою у співпраці з донецькими бойовиками.