• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій звернувся до Президента України з приводу конфлікту на Тернопільщині...

Митрополит Онуфрій звернувся до Президента України з приводу конфлікту на Тернопільщині

23.09.2015, 10:00
Митрополит Онуфрій звернувся до Президента України з приводу конфлікту на Тернопільщині - фото 1

22 вересня Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму листі до Президента України Петра Порошенка висловив велику стурбованість щодо «застосування сили по відношенню до віруючих Української Православної Церкви, внаслідок чого постраждало 15 чоловік, 2 з яких знаходяться у лікарні».

22 вересня Предстоятель Української Православної Церкви  Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму листі до Президента України Петра Порошенка висловив велику стурбованість щодо «застосування сили по відношенню до віруючих Української Православної Церкви, внаслідок чого постраждало 15 чоловік, 2 з яких знаходяться у лікарні».

У листі Предстоятель УПЦ (МП) зазначив про недопустимість силових вирішень релігійних конфліктів, а також участі у цих конфліктах радикальних сил

Він звернув увагу Президента України «на систематичне порушення релігійного законодавства у Тернопільській області, яке призвело до міжконфесійної ворожнечі в регіоні».

Нагадаємо, бійкою з численними травмованими завершилося увечері 21 вересня 2015 року протистояння через храм святого Георгія Побідоносця між громадами УПЦ (МП) і УПЦ КП у селі Катеринівка Кременецького району Тернопільської області. Детально про конфлікт читайте у матеріалі РІСУ.

катеринівка.jpg