• Головна
  • Новини
  • Яценюк запевнив лідерів Церков, що не буде змін до Конституції, які б підривали духовність чи мораль...

Яценюк запевнив лідерів Церков, що не буде змін до Конституції, які б підривали духовність чи мораль

17.09.2015, 08:38
Яценюк запевнив лідерів Церков, що не буде змін до Конституції, які б підривали духовність чи мораль - фото 1
Під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив на захист сімейних цінностей.

Під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступив на захист сімейних цінностей.

“Змін до Конституції України, які б підривали основи духовності та моралі, не буде!” – наголосив Арсеній Яценюк, відповідаючи членам Ради Церков, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Яценюк-і-ВРЦw.jpg

Проблематику конституційного процесу порушив Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет. Він наголосив, що зміни до Конституції України не повинні вноситися таким чином, що під гаслами захисту прав людини будуть руйнуватися основи традиційної сім’ї та подружжя як союзу чоловіка та жінки.

“Ми як Церкви не можемо іти проти заповідей Божих. Під час опрацювання змін до Конституції слід зберегти моральні основи, щоб не збурювати суспільство”, – заявив Патріарх.  

Вікарій Київської Митрополії УПЦ єпископ Климент також наголосив: “У Конституції України має бути зазначено, що шлюб – це сімейний союз чоловіка та жінки”.

Пояснюючи позицію релігійної спільноти, Старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко відзначив, що від духовності та моралі залежить і матеріальне благо держави. “Не можна будь-якою ціною йти до Європи, розмінюючи моральні цінності на підтримку західних партнерів. Не варто у такий скрутний час, фактично під час воєнного стану, міняти Конституцію України, особливо в частині моральних засад”, – сказав єпископ.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запевнив релігійних діячів, що поки до розгляду в парламенті плануються лише проголосований у першому читанні закон про децентралізацію влади та зміни стосовно судової системи та правоохоронних органів, які знаходяться на розгляді Венеційської Комісії.

Зустріч релігійних діячів та глави Уряду відбулася у середу, 16 вересня 2015 року, у Митрополичому будинку Національного заповідника «Софія Київська». Це була перша робоча зустріч Прем’єр-міністра України з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у цьому році.

Останнього разу зустріч Арсенія Яценюка з релігійними діячами відбулася рік тому, 3 жовтня 2014 року, у приміщенні парламенту за участі Голови Верховної Ради України.