• Головна
  • Новини
  • Представники християнських Церков Запоріжжя виступили проти нової редакції Конституції через загрозу інституту сім’ї...

Представники християнських Церков Запоріжжя виступили проти нової редакції Конституції через загрозу інституту сім’ї

12.08.2015, 11:10
Представники християнських Церков Запоріжжя виступили проти нової редакції Конституції через загрозу інституту сім’ї - фото 1
10 серпня 2015 року при Санктуарії Бога Отця Милосердного відбулася третя Міжконфесійна зустріч, яка зібрала більше ніж 20 представників християнських Церков і спільнот Запоріжжя.

10 серпня 2015 року при Санктуарії Бога Отця Милосердного відбулася третя Міжконфесійна зустріч, яка зібрала більше ніж 20 представників християнських Церков і спільнот Запоріжжя.

Запоріжжя.jpg

На цій зустрічі представниками християнських об’єднань підписали окремі звернення до Президента України та голови Верховної ради, де висловили вимогу не допустити змін в Конституції України, що підготовлені Робочою групою з прав людини Конституційної комісії.

Як наголошують представники Церков, в статті 51 діючої Конституції України окреслює шлюб як союз жінки і чоловіка (Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка), а у пропонованих змінах ці поняття викреслені, (Стаття 27. Право на шлюб, створення сім’ї гарантуються законом). В такій, новій редакції, немає окреслення статі та кількості партнерів у шлюбі.

Крім цього, йдеться у зверненні,  в статті 35 запропоновано доповнення про «сексуальну орієнтацію» та заборону дискримінації на цьому тлі. Таким чином буде заборонено назвати гріх гріхом, а всі, хто це зробить, стануть порушниками закону. Вище наведені плани зміни Конституції в цих питаннях містять у собі серйозні загрози для інституту сім’ї в Україні, створюють підґрунтя для легалізації неприйнятних для морального здоров’я суспільства одностатевих партнерств і переслідування моралі заснованої на Божих заповідях.

Звернення підписали:

– Старший пресвітер обласного об’єднання Євангельських християн баптистів у Запорізькій області П.П. Метленко;

– Екзарх Донецький Української Греко-Католицької Церкви Владика Степан (Меньок);

– Генеральний вікарій, єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Ян Собіло;

– Єпископ Запорізький та Мелітопольський Української Православної Церкви Київського Патріархату Владика Фотій (Давиденко);

– Старший пресвітер об’єднання Церков християн віри Євангельської п’ятидесятників Запорізької області В.Є. Гедаревич;

– Старший пастор, єпископ по Запорізькій області Християнської харизматичної Церкви «Джерело життя» С.В.Гащенко;

На зустрічі також обговорювалося  питання підготовки “Маршу за життя”, який заплановано провести в Запоріжжі 27 вересня 2015 року.