• Головна
  • Новини
  • Новий очільник Луганщини запевнив релігійних лідерів, що захищатиме міжконфесійний мир...

Новий очільник Луганщини запевнив релігійних лідерів, що захищатиме міжконфесійний мир

10.08.2015, 12:39
Новий очільник Луганщини запевнив релігійних лідерів, що захищатиме міжконфесійний мир - фото 1
4 серпня відбулася зустріч нового керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки з представниками різних релігійних об'єднань.

Тука.jpg4 серпня відбулася зустріч нового керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки з представниками різних релігійних об'єднань.

Головний підсумок зустрічі — українська Луганщина буде територією, де з повагою ставляться до всіх релігійних конфесій, влада буде робити все залежне від неї для того, щоб у нас зберігалися мир і злагода.

Священнослужителі різних конфесій прийняли пропозицію нового керманича Луганщини та візьмуть участь у святкуванні Дня Незалежності України. І хоча спільне богослужіння проводитися не буде, представники всіх релігій будуть разом на одній сцені, що вже саме по собі є хорошим сигналом для пастви.

Не є таємницею, що дехто хоче, щоб на Луганщині, так само як і у всій Україні до протистояння з бунтівними сепаратистськими регіонами, які щедро спонсоруються російськими агресорами, додалося церковне протистояння. І тоді можна буде продовжувати роздувати пропагандистську брехню про те, що в Україні йде «громадянська війна», що тут панують хаос і свавілля... Не буде великим секретом сказати про те, що деякі бездумні дії з боку патріотичних сил дають прекрасний привід для розпалювання ворожнечі, для пліток, чуток і «страшилок».

Отже, зустріч почалася з традиційного: «Добрий день! – Слава Ісусу Христу! – Здравствуйте!». Тут були різні люди і вони хотіли бути почутими.

Детальніше про все це у репортажі «Луганщина: новий голова ОДА запевнив релігійних лідерів, що буде захищати міжконфесійний мир».