• Головна
  • Новини
  • Національний банк України ввів в обіг монету, присвячену 150-річчю Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького...

Національний банк України ввів в обіг монету, присвячену 150-річчю Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького

17.07.2015, 10:07
Національний банк України ввів в обіг монету, присвячену 150-річчю Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького - фото 1
Монета введена в обіг 15 липня 2015 року.

Монета введена в обіг 15 липня 2015 року. Вона  випущена з нагоди 150-річчя від дня народження цього видатного церковного, політичного, громадсько-культурного діяча, мецената, митрополита Української Греко-Католицької Церкви, який сприяв національному самозбереженню українського народу.

Подвижницька діяльність Андрея Шептицького на ниві християнського порозуміння і миротворення між Східною і Західною Церквами, його екуменічні ідеї на десятки років випередили свій час, йдеться у повідомленні офіційного інтернет-представництва НБУ України.

аверс.jpgНа аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, у центрі - композицію з церковними атрибутами; унизу: номінал 2/ГРИВНІ, рік карбування монети - 2015; логотип Монетного двору Національного банку України (праворуч).

реверс.jpgНа реверсі монети зображено Андрея Шептицького, який сидить у кріслі з книгою на колінах, ліворуч - митра; праворуч написи півколом: МИТРОПОЛИТ АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ (унизу), 1865 - 1944 (угорі).