• Головна
  • Новини
  • Учасники Собору УАПЦ поскаржилися Яценюку на чиновників Кабміну...

Учасники Собору УАПЦ поскаржилися Яценюку на чиновників Кабміну

07.06.2015, 11:01
Делегати 5-го Помісного Собору УАПЦ звинуватили деяких чиновників Кабміну у тиску на їхню Церкву з метою політичної доцільності та на догоду Київському Патріархату.

Делегати 5-го Помісного Собору УАПЦ звинуватили деяких чиновників Кабміну у тиску на їхню Церкву з метою політичної доцільності та на догоду Київському Патріархату.

Про це йдеться у їхньому звернені до Арсенія Яценюка.

«Виглядає дивним потужний натиск деяких чиновників Кабінету міністрів України, який Ви, шановний пане прем'єр-міністре, маєте честь очолювати. Цей натиск пов'язаний із намаганням певних, не дружніх до нашої Церкви політичних сил та окремих діячів, використовувати дражливе питання об'єднання українського православ'я в єдину Помісну Церкву на користь своєї політичної мети та на задоволення УПЦ Київського Патріархату в його прагненні поглинути УАПЦ, як головну перешкоду на шляху до повного панування в православному просторі України. УАПЦ ж стоїть на засадах об'єднання, а не приєднання до іншої православної Церкви. Адже шляхом зла свята справа не робиться», - пишуть делегати.

Як приклад несправедливого ставлення до УАПЦ, вони наводять випадок у селі Береги на Рівненщині, де у суперечці місцева влада нібито стала на бік УПЦ КП, та ситуацію довкола Андріївської церкви у Києві, яку у них хочуть відібрати.

«Ми стурбовані таким несправедливе відношенням української влади до УАПЦ, адже в демократичному суспільстві всі релігійні організації повинні бути рівними. Тим паче, що Україна прагне стати повноправним членом Європейського Союзу вільних демократичних держав, за що наша Церква підносить молитви до Бога».

Делегати Собору також просять, аби усі ініціативи з об’єднання українського православ'я, які виникають у коридорах влади, узгоджувалися з УАПЦ.