• Головна
  • Новини
  • У Криму перереєстрацію здійснили близько 1% релігійних громад, - Мінкульт...

У Криму перереєстрацію здійснили близько 1% релігійних громад, - Мінкульт

19.05.2015, 10:17
У Криму перереєстрацію здійснили близько 1% релігійних громад, - Мінкульт - фото 1

У Криму перереєстрацію відповідно до законодавства РФ здійснили близько одного відсотка релігійних громад. Про це сьогодні в ході комітетських слухань "Питання тимчасово окупованої території АРК і Севастополя" повідомив заступник міністра культури України Ростислав Карандєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

зав(2).gifУ Криму перереєстрацію відповідно до законодавства РФ здійснили близько одного відсотка релігійних громад. Про це сьогодні в ході комітетських слухань "Питання тимчасово окупованої території АРК і Севастополя" повідомив заступник міністра культури України Ростислав Карандєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Скоротилися на третину парафії Української Православної Церкви Київського Патріархату, відчувають тиск релігійні громади практично всі, крім Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Свого часу урядом Росії було встановлено термін до 1 березня цього року, щоб усі релігійні громади пройшли перереєстрацію. За нашою інформацією, це зробили тільки близько 1 відсотка регіональних громад", - зазначив Карандєєв.

За його словами, саме недолугість російського законодавства не дозволила забезпечити швидкий процес перереєстрації релігійних громад.

"На жаль, були внесені російською Думою (Державною Думою РФ, - ред.) необхідні зміни до законодавства, і ми змушені зараз констатувати велику хвилю перереєстрації релігійних громад", - додав заступник міністра культури.

При цьому Карандєєв зазначив, що особливий тиск на території АРК відчуває Українська Православна Церква Київського Патріархату.

Нагадаємо, у червні минулого року МЗС України звинуватив РФ в репресіях проти Кримської єпархії УПЦ КП.