• Головна
  • Новини
  • Верховна Рада хоче звільнити нерухомість релігійних організацій від нового податку...

Верховна Рада хоче звільнити нерухомість релігійних організацій від нового податку

22.04.2015, 10:29
Верховна Рада хоче звільнити нерухомість релігійних організацій від нового податку - фото 1
Парламентський Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект № 2226 як закон, звільнивши нерухомість релігійних організацій від оподаткування.

parliament.gif-5.gifПарламентський Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект № 2226 як закон, звільнивши нерухомість релігійних організацій від оподаткування.

Таке рішення депутати прийняли після всебічного обговорення на засіданні Комітету 20 квітня 2015 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

У підсумку Комітет підтримав таку редакцію доповнень до Податкового кодексу України, звільнивши від оподаткування:

« об'єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їх статутної діяльності, включаючи ті, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні та інші), крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюються виробнича та/або господарська діяльність".

Таким чином, від оподаткування звільняються лише ті об’єкти нерухомості релігійних організацій та заснованих ними добродійних закладів, які не використовуються для виробничої та господарської діяльності.

У своїх звернення Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала представників різних політичних сил підтримати пропоновані зміни заради створення належних умов для звершення релігійними організаціями свого суспільно-важливого служіння.

Таку редакцію на засіданні Комітету також підтримали представники Державної фіскальної служби, Міністерства фінансів України, Інституту релігійної свободи та присутні представники Церков різних конфесій.

Голосування за законопроект № 2226 планується вже у цей четвер, 23 квітня. Цього ж дня до порядку денного Верховної Ради внесено розгляд у другому читанні законопроекту № 1447 про надання релігійним організаціям права засновувати навчальні заклади державного стандарту освіти. Більшість парламентських фракцій підтримали ці ініціативи у першому читанні.

Як повідомляв ІРС, 7 квітня Верховна Рада прийняла законопроекти № 2226 і № 1447 за основу та доручила профільним комітетом підготувати їх до другого читання за скороченою процедурою.