З Криму витісняють протестантські церкви

16.04.2015, 09:15
З Криму витісняють протестантські церкви - фото 1
Пастор протестантської церкви «Нове життя» єпископ Анатолій Калюжний вважає, що в Криму відбувається поступове витіснення протестантизму. Таку думку він висловив під час брифінгу в Києві 15 квітня, повідомляє сайт Крим.Реаліі.

Анатолій КалюжнийПастор протестантської церкви «Нове життя» єпископ Анатолій Калюжний вважає, що в Криму відбувається поступове витіснення протестантизму. Таку думку він висловив під час брифінгу в Києві 15 квітня, повідомляє сайт Крим.Реаліі.

За словами пастора, щодо протестантських громад та окремих служителів здійснюється тиск з боку окупаційної влади.

«Є велика небезпека, що якщо так буде продовжуватися, то протестантські організації будуть поза законом і не зможуть нормально функціонувати, орендувати приміщення. Тобто відбувається дуже делікатний шлях витіснення протестантизму », - зазначив Калюжний.

Він додав, що за повідомленням протестантів з Криму, стало відомо, що почалася індивідуальна обробка російськими спецслужбами лідерів церков. Створена окрема база керівників церков, відстежуються їхні контакти з віруючими на території материкової України.

«Протестанти завжди були для Росії чужими, вони називали їх проамериканськими. І, на жаль, це відчувається зараз дуже і дуже серйозно », - підкреслив Калюжний.

Пастор також повідомив, що на даний момент в Криму за російським законодавством не перереєстрована жодна протестантська громада.