• Головна
  • Новини
  • Яценюк і Патріарх Філарет обговорили ситуацію в Криму і на Донбасі...

Яценюк і Патріарх Філарет обговорили ситуацію в Криму і на Донбасі

11.03.2015, 12:32
Яценюк і Патріарх Філарет обговорили ситуацію в Криму і на Донбасі - фото 1

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет обговорили ситуацію в анексованому Криму та у неконтрольованих районах Донбасу, де жорстоко придушуються релігійні свободи, руйнуються храми, викрадаються і піддаються тортурам священнослужителі та віряни.

500.gif-5.gifПрем’єр-міністр Арсеній Яценюк і патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет обговорили ситуацію в анексованому Криму та у неконтрольованих районах Донбасу, де жорстоко придушуються релігійні свободи, руйнуються храми, викрадаються і піддаються тортурам священнослужителі та віряни.

Як повідомили NEWSru. ua у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів, у ході зустрічі було обговорено низку найбільш актуальних проблем державно-церковних відносин, питання розширення благодійної, інформаційної, пам’яткоохоронної діяльності церкви, її участі у патріотичному вихованні молоді.

Патріарх Філарет поінформував Яценюка про те що робить Церква для допомоги Збройним силам України, пораненим під час військових дій, а також про підтримку нею тимчасово переміщених осіб.

Яценюк наголосив, що уряд високо цінує громадянську позицію церкви, її зусилля зі зміцнення української державності, консолідації суспільства, його духовного вдосконалення.