• Головна
  • Новини
  • Керівництво держави і лідери Церков висловили співчуття з приводу смерті Глави Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви...

Керівництво держави і лідери Церков висловили співчуття з приводу смерті Глави Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви

09.03.2015, 10:53
Керівництво держави і лідери Церков висловили співчуття з приводу смерті Глави Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви - фото 1
Президент Петро Порошенко та прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловили співчуття духовенству та віруючим Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви з приводу смерті Глави єпархії Архиєпископа Григоріса Буніатяна.

0000s-7.gifПрезидент Петро Порошенко та прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловили співчуття духовенству та віруючим Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви з приводу смерті Глави єпархії Архиєпископа Григоріса Буніатяна.

«З глибоким сумом я сприйняв звістку про смерть Архієпископа Григоріса Буніатяна. З життя пішов видатний церковний діяч, духовний лідер вірменської громади України. Багато зусиль Він докладав для розвитку державно-церковних взаємин та налагодження конструктивного міжконфесійного діалогу. У наших серцях назавжди залишиться світла пам’ять про Нього. Царство Йому небесне!», – йдеться у співчутті Президента.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що архиєпископ Григоріс Буніатян був народним послом Вірменії в Україні і України – у Вірменії.

«Схиляю голову перед пам’яттю Владики Григоріса Буніатяна. Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви був не тільки чуйним та добросердим батьком для своїх вірних, беззастережним авторитетом вірменської громади України, але й активним учасником її громадського і суспільно-культурного життя. Він був насправді народним послом Вірменії в Україні і України – у Вірменії», - написав керівник уряду.

Із словами співчуття до духовенства та мирян Української єпархії ВАЦ звернулися також представники українських Церков – Глава УГКЦ Святослав та Предстоятель Київського Патріархату Філарет.

«Із глибоким смутком сприйняли ми звістку про переставлення до Господа вашого Ієрарха - Архиєпископа Григоріса Буніатяна.

Назавжди залишиться в наших серцях Його людяність, щирість і відкритість до всіх людей доброї волі, християнська співучасть у терпіннях, а особливо - його безмежна любов до свого багатостраждального вірменського народу, яка надихала всіх нас – синів народу України – так само самовіддано служити Богові та своїй Батьківщині.

У цю скорботну хвилю приносимо наше щире співчуття духовенству й пастві Єпархії, рідним і близьким покійного Архиєпископа, єднаємося з вами в молитві за те, щоб всемилостивий Господь прийняв його в Царстві Небесному», - наголосив у своєму листі Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

«Владика Григоріс достойно виконував довірене йому служіння, багато зробив для зміцнення дружніх відносин між українським та вірменським народами, між нашою Церквою та Українською єпархією ВАЦ, плідно працював у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій. Його раптове упокоєння болем відгукнулося у серцях всіх, хто знав його як мудру і щиру людину, гідного архіпастиря для вірних Вірменської Церкви», - підкреслив Патріарх УПЦ КП Філарет.