Ми не дамо Росії розіграти церковну карту — Порошенко

18.02.2015, 09:58
Ми не дамо Росії розіграти церковну карту — Порошенко - фото 1
Президент Петро Порошенко провів зустріч зі Всеукраїнською радою Церков та релігійних організацій.

images.gifПрезидент Петро Порошенко провів зустріч зі Всеукраїнською радою Церков та релігійних організацій.

Глава держави подякував присутнім за підтримку української державності, суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та українського духу. «Закликаю вас продовжити опіку над народом у ці складні часи, бо духовна підтримка та добре слово роблять набагато більше, ніж матеріальні блага. Ми разом можемо подати приклад державно-церковного партнерства у вирішенні складних проблем та загоєнні ран, завданих нашим людям та нашій країні», — підкреслив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що під час Революції гідності молитва та підтримка святих отців дуже допомагала українцям в боротьбі. «Це слово Боже, яке лунало вдень і вночі, заряджало енергією, було дороговказом», — наголосив він. Петро Порошенко закликав підтримувати українських військових, які сьогодні боронять Україну від агресії.

Президент також подякував представникам Церков та релігійних організацій, які знаходять мужність служити в Криму. «Це дуже важливо, бо це є однією з форм української присутності у тимчасово окупованому Криму», — зазначив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що в Україні всі Церкви та релігійні організації мають рівні права. При цьому Петро Порошенко звернув увагу, що інформаційна війна Росії торкається церковних питань та намагання розколоти українське суспільство. Так, майже 20% пропаганди стосуються релігійних матеріалів. «Жодного сумніву, що нам вдасться відбити цю інформаційну агресію. Церковну карту ми розіграти не дамо», — наголосив Президент.

У свою чергу представники українських Церков та релігійних організацій зазначили, що щоденно моляться за Україну, в тому числі у військових частинах та в зоні проведення АТО. При цьому Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет додав, що поширюються думки про те, що треба молитися за мир і не брати зброю та не захищати свою державу. «Наша Всеукраїнська рада Церков та релігійних організацій прийняла звернення, в якому нагадує, що Батьківщину треба захищати, бо це є священним обов’язком не лише кожного громадянина, а кожного християнина», — наголосив він.

На зустрічі також було порушене питання про ліквідацію експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Президент зазначив, що суспільство повинно мати надійний захист від кроків, які руйнують суспільну мораль, однак цим не має займатися державний бюрократичний орган, що себе дискредитував, повідомляє сайт Президента України.