• Головна
  • Проекти
  • Арсеній Яценюк заявив, що Уряд не допустить роздмухування релігійної ворожнечі в Україні...

Арсеній Яценюк заявив, що Уряд не допустить роздмухування релігійної ворожнечі в Україні

10.10.2014, 10:20
Арсеній Яценюк заявив, що Уряд не допустить роздмухування релігійної ворожнечі в Україні - фото 1
Про це голова Кабміну заявив під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка відбулася 3 жовтня у приміщенні Верховної Ради.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Уряд не допустить роздмухування релігійної ворожнечі в Україні. Він буде переслідувати за законом винних у захопленні церковних храмів та священиків, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Про це голова Кабміну заявив під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка відбулася 3 жовтня у приміщенні Верховної Ради.

Прем’єр-міністр України також засудив факти переслідувань та вбивств священиків у Донецькій та Луганській областях.

уряд.jpg

“Ми в нашій єдності нікому, не при яких обставинах не дамо можливості розгорнути протистояння на конфесійному ґрунті. Як тільки є чи з’являться поодинокі випадки – це наше з вами спільне завдання, хто б яку конфесію не представляв, зробити все, щоб цього не було”, – підкреслив голова Уряду.

Арсеній Яценюк закликав Українську Православну Церкву (в єдності з Московським патріархатом) використати свій вплив на Донбасі, щоб припинити знущання над людьми та захоплення заручників проросійськими бойовиками.  

“Це буде велика і священна справа – витягнути тих людей, які зараз у заручниках знаходяться, допомогти священикам будь-яких конфесій, щоб права людей поважалися та над людською гідністю не знущалися”, – підкреслив Арсеній Яценюк, звертаючись до представників УПЦ (МП).

Глава Уряду підкреслив: “Це є священне право, яке передбачене Конституцією й яке нам дається всім при народженні: ходити до тої церкви, до якої хочеш, розмовляти такою мовою, якої тебе мама навчила, і молитися так, як ти вважаєш за потрібне”.