• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (Московського Патріархату) відкинули звинувачення у непатріотизмі...

В УПЦ (Московського Патріархату) відкинули звинувачення у непатріотизмі

03.10.2014, 14:03
Про це він повідомив під час сьогоднішньої зустрічі за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голови ВР Олександра Турчинова та представників усіх українських релігійних конфесій.

Представник Українського Православної Церкви (МП) Єпископ Ірпінський Климент заявляє про захоплення 10 храмів Церкви УПЦ КП та відкидає звинувачення у непатріотизмі. Про це він повідомив під час сьогоднішньої зустрічі за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голови ВР Олександра Турчинова та представників усіх українських релігійних конфесій, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що таке явище “не може не турбувати людей” однак додав, що такі явища не є масштабними.

“Жахливий випадок в селі Новостав Тернопільської області, де храм був захоплений силовими засобами під час Літургії. Такий же випадок був у селі Ходосів, де відбувалися аналогічні дії... Найприкріше, що міліція стояла поруч та нічого не зробила”, — додав єпископ.

Він також відкинув звинувачення у непатріотизмі священиків УПЦ (МП). За словами Климента, УПЦ (МП) започаткувала низку ініціатив, спрямованих на допомогу “людям, які потребують цього взимку”.

“Важливо, щоб усі Церкви долучилися до такої ініціативи”, — резюмував Климент.

Зазначимо, радник міністра МВС Зорян Шкіряк звинуватив Російську Православну Церкву у посилюванні терористичних угрупувань на Донбасі.

Також Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Патріарх Філарет закликав Константинополь дати оцінку брехні глави Російської Православної Церкви Кирила про Україну.

За його словами, трапляються факти, коли в храмах Московського Патріархату чи інших церковних приміщеннях цієї Церкви були виявлені склади зброї, виявлялося сприяння терористам проживання та харчування, виражалася моральна підтримка їх злочинної діяльності через особливе публічне благословення на боротьбу проти України.