• Головна
  • Новини
  • Яценюк закликав єпископат УПЦ (МП) обрати нового Митрополита, який хоче незалежної України та єдиної Православної Церкви...

Яценюк закликав єпископат УПЦ (МП) обрати нового Митрополита, який хоче незалежної України та єдиної Православної Церкви

13.08.2014, 11:30
Яценюк закликав єпископат УПЦ (МП) обрати нового Митрополита, який хоче незалежної України та єдиної Православної Церкви - фото 1

Арсеній Яценюк нагадав єпископату УПЦ (МП) про велику відповідальність, яка сьогодні покладена на церковних проводирів: жертовність, патріотизм, необхідність рішучих дій заради згуртування суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці.

Яценюк.jpgАрсеній Яценюк нагадав єпископату УПЦ (МП) про велику відповідальність, яка сьогодні покладена на церковних проводирів: жертовність, патріотизм, необхідність рішучих дій заради згуртування суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці.

Текст листа

СОБОРУ ЄПИСКОПІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Всечесні Владики!

З нагоди початку роботи Собору єпископів Української Православної Церкви прийміть вітання і запевнення в тому, що Уряд України і надалі послідовно відстоюватиме принцип свободи совісті і- захищатиме фундаментальні права людини.

Ваш Собор відбувається у час, коли український народ встав на захист своєї Вітчизни від зовнішньої агресії і терористичних нападів, коли щодня за наше майбутнє гинуть на полі бою кращі сини і доньки України. У ці дні суспільство звертається до Церкви за духовною підтримкою, за зміцненням в надії, за благословенням на опір ворогу.

Громадськість очікує від своїх церковних проводирів жертовності та моральної досконалості, патріотизму, виважених, але рішучих дій заради згуртування суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці.

На Вас, єпископів, які зібралися в Києві з цілої України, покладається особлива місія – обрання нового Митрополита Київського, який продовжуватиме справу тих Київських митрополитів, які мріяли бачити нашу країну незалежною і квітучою, а її Православну Церкву – єдиною і гідно представленою у Вселенському Православ’ї.

Бажаю Отцям Собору рясних Божих благословень, глибокої мудрості і високої відповідальності.

З повагою

Прем’єр-міністр України                                                                                                                                                   Арсеній ЯЦЕНЮК