• Головна
  • Проекти
  • Всеукраїнська Рада Церков готує пропозиції для діалогу з новим Президентом...

Всеукраїнська Рада Церков готує пропозиції для діалогу з новим Президентом

27.06.2014, 19:39
Всеукраїнська Рада Церков готує пропозиції для діалогу з новим Президентом - фото 1
На найближчому засіданні Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій прийме звернення до Президента України Петра Порошенка з переліком актуальних питань державно-конфесійних відносин.

На найближчому засіданні Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій прийме звернення до Президента України Петра Порошенка з переліком актуальних питань державно-конфесійних відносин.

Про це домовилися представники церков і релігійних організацій на засіданні Секретаріату ВРЦіРО у четвер, 26 червня 2014 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Також Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій спрямує звернення до Глави держави, Уряду та Парламенту із закликом не допустити ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. 

rada.jpg

Представники конфесій висловили занепокоєння тим фактом, що лобісти медіа бізнесу від імені різних громадських об’єднань намагаються усунути будь-які межі пристойності в діяльності ЗМІ. На їх переконання, ініціативи скасувати Закон України «Про захист суспільної моралі» та ліквідувати відповідну Комісію ігнорують думку релігійної та батьківської спільнот, адже свавілля в медіа просторі України містить у собі загрози для виховання дітей та для розвитку суспільства в цілому. 

Учасники засідання також обговорили питання взаємовідносин із державою. Представники конфесій наголосили на тому, що є неприпустимим ангажування церков у політичні процеси і втручання в їх внутрішні справи.

Водночас Секретаріат ВРЦіРО схвально сприйняв пропозицію Президента України до церков і релігійних організацій долучитися до реалізації мирного плану у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 25 червня Петро Порошенко запропонував священнослужителям підтримати людей, які перебувають у полоні бойовиків і сприяти налагодженню діалогу для їх звільнення. “Це те служіння Богу, на моє розуміння, яке сьогодні потребує Україна, народ і заручники”, – наголосив він.

Теги: #ВРЦіРО