• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій (Березовський) поскаржився Порошенку на вандалів та журналістів...

Митрополит Онуфрій (Березовський) поскаржився Порошенку на вандалів та журналістів

26.06.2014, 15:36
Митрополит Онуфрій (Березовський) поскаржився Порошенку на вандалів та журналістів - фото 1
Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій (Березовський) звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням захистити їхню Церкву від недоброзичливців, які намагаються захопити або знищити храми та монастирі УПЦ (МП).

jpg.jpgМісцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій (Березовський) звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням захистити їхню Церкву від недоброзичливців, які намагаються захопити або знищити храми та монастирі УПЦ (МП). Митрополит також поскаржився Главі держави і на ЗМІ, які, як стверджує єрарх, «викривляють позицію» їхньої Церкви.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), де опублікувано текст звернення до Президента.

«Насамперед, ми маємо на увазі непоодинокі випадки нападів на храми Української Православної Церкви та спроби їх підпалу. Так, нещодавно мали місце підпали храмів в м. Києві та інших регіонах України, здійснені акти вандалізму, а також спроби захоплення храмів та інших приміщень, які належать Українській Православній Церкві», - пише Митрополит, не уточнюючи у зверненні, у яких власне містах сталися акти вандалізму та дати нападів.

Єрарх також просить, аби Порошенко особливо ретельно розібрався із випадком, який мав місце 22 червня біля стін Києво-Печерської лаври.

«Наше особливе занепокоєння викликає той факт, що 22 червня 2014 року біля Києво-Печерської Лаври зібралася велика кількість агресивно налаштованих та озброєних людей. Все це виглядало як спроба захоплення Лаври. З милості Божої та завдяки професійним діям правоохоронних органів ситуацію вдалося владнати», - зазначив він.

Користуючись нагодою, Миторполит Онуфрій поскаржився Порошенкові ще й на вітчизняні ЗМІ.

«Не може не обурювати те, що останнім часом у ЗМІ неодноразово з’являються повідомлення, які суттєво викривляють позицію нашої Церкви щодо ситуації в Україні. Не було виключенням й висвітлення подій навколо Києво-Печерської Лаври. Усе це ми розцінюємо як спроби штучно протиставити Українську Православну Церкву суспільству», - заявив Місцеблюститель митрополичої кафедри УПЦ (МП).

Нагадаємо, 22 червня об'єднання "Православний вибір" і "Союз православних громадян" планували провести в Києві хресний хід "проти війни на Донбасі та євроінтеграції України". Акція була присвячена 73-й річниці початку "війни Заходу проти Русского міра". Серед її організаторів - голова Союзу православних братств Валентин Лукіяник, якого свого часу відлучила УПЦ (МП) за політичне православ'я.

Хресна хода мала вирушити "від Києво-Печерської Лаври".

Перед тим близько 12:00 кілька сотень молодих людей під українськими прапорами та прапорами "Правого сектору" вирушили з боку станції метро Арсенальна пікетувати Києво-Печерську Лавру, в якій, за їх інформацією, планувалося провести акцію зі створення "Київської народної республіки".