• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) назвали «плітками» інформацію про запрошення Патріарха Кирила приїхати в Україну...

В УПЦ (МП) назвали «плітками» інформацію про запрошення Патріарха Кирила приїхати в Україну

19.06.2014, 16:28
В УПЦ (МП) назвали «плітками» інформацію про запрошення Патріарха Кирила приїхати в Україну - фото 1
В УПЦ (МП) стверджують, що такого запрошення не було.

Коваленко.jpgРечник УПЦ прот. Георгій Коваленко прокоментував Заяву Департаменту у справах релігій та національностей, в якій йшлося про те, що у час російської військової агресії, яка здійснюється проти України, візит Патріарха Кирила на будь-яку територію України, включно з тимчасово окупованою, є «небажаним, провокативним і політично заангажованим».

В УПЦ (МП) назвали «плітками»  інформацію про те, що Синод УПЦ (МП), який сьогодні засідає у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі, планує запросити Патріарха в Україну.

Коментуючи заяву голови Департаменту у справах релігій та національностей Володимира Юшкевича, речник УПЦ прот. Георгій Коваленко зазначив: «Дуже прикро, коли державний орган робить заяви, керуючись плітками. На жаль, таку заяву можна розцінювати як спробу тиску та втручання у внутрішні справи Української Православної Церкви. Гадаю, що Священноначаллю слід звернути увагу керівництва Держави та, особливо, міністра культури України, у безпосередньому підпорядкуванні якому знаходиться пан Юшкевич, що молодих державних чиновників треба виховувати у дусі поваги та відповідальності за свої слова та дії, бо заяви треба робити тоді, коли є реальні факти, а не інформаційні провокації, напередодні спростовані нашою Церквою»,.

Коментар прот. Георгія Коваленка поширив Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).