• Головна
  • Новини
  • Від нового прокурора Львівщини вимагають розібратися з догналітами...

Від нового прокурора Львівщини вимагають розібратися з догналітами

12.06.2014, 12:40
Від нового прокурора Львівщини вимагають розібратися з догналітами - фото 1
Академік НАН України Степан Павлюк звернувся до прокурора Львівської Області Володимира Гураля з вимогою припинити діяльність секти Догнала і таким чином довести, що прокуратура «стоїть на строжі безпеки і спокою у державі».

8883-tt.jpgАкадемік НАН України Степан Павлюк звернувся до прокурора Львівської області Володимира Гураля  із відкримми листом, у якому вимагає припинити діяльність секти Догнала і таким чином довести, що прокуратура «стоїть на строжі безпеки і спокою у державі». Бо, як зазначає академік, попередня влада крізь пальці дивилася на усі діяння Догнала, а то і опікувалася ним.

«Вчинені догналівцями численні правопорушення, зокрема побиття Догналом жінки, захоплення культових споруд, очевидне порушення законодавства України про порядок перебування осіб без громадянства на території України, та інше, виглядає так, як надання секті права на вседозволеність, що можна розглядати їх, як утворення для здійснення не лише духовної, але й політичної агресії в західних областях України, яким опікувався режим Януковича. Чого лише варті відкриті звернення до Путіна і Лукашенка ввести в Україну війська для приборкання українців і розгону Майдану, а також створення окремої республіки на сході України», - пише він.

Степа Павлюк також нагадує прокурору, що 18 березня 2014 року Львівська обласна рада, як найвищий представницький орган на Львівщині сесійно прийняла рішення за №1017 про «Заборону на території області діяльність релігійного угрупування, очолюваного А.Догналом», а також Звернення до ГПУ, СБУ МВС України про «перевірку діяльності релігійного угрупування» і «заборону діяльності релігійного угрупування на території України». Однак правоохоронні органи на звернення не відреагували.

«Шановний Пане Прокуроре, не прошу, а вимагаю, у відповідності до законодавства про перебування на території України осіб без громадянства, за яким Вам належить лише погодити відповідні документи впродовж 24 годин, підготовлені в УСБУ, які базуються на значній фактичній базі про правопорушення іноземними громадянами та численні ухвали судів, які Ви уже неодноразово відхиляли, беручи до уваги поширену інформацію. Може й неправда? То доведіть, що Ви на сторожі безпеки і спокою в Державі і Вашим прямим обов’язком є скоординувати дії на виконання ухвали обласної ради про заборону діяльності догналівської секти», - наголошує академік Степан Павлюк.