• Головна
  • Новини
  • Мусульмани України підтримають Президента Порошенка у відновленні стабільності на Сході і Півдні України...

Мусульмани України підтримають Президента Порошенка у відновленні стабільності на Сході і Півдні України

03.06.2014, 12:37
Про це йдеться у привітанні, яке Духовне управління мусульман України «УММА» надіслало Петру Порошенку.

Мусульмани  України впевнені у тому, що Президент Петро Порошенко організує «ефективний спротив неоголошеній російській агресії, відновить стабільність на Сході і Півдні України, забезпечить її територіальну цілісність. У вирішенні цього завдання мусульмани пропонують Порошенку розраховувати і на їхню тверду підтримку. Про це йдеться у привітанні, яке Духовне управління мусульман України «УММА» надіслало Петру Порошенку.

Текст привітання

Мусульмани України щиро вітають Вас з перемогою на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року.

Українська мусульманська громада потерпала від попереднього режиму, особливо, коли відкрита російська агресія призвела до окупації Криму – невід’ємної частини України. Саме у Криму проживає чи не половина всіх українських мусульман – волелюбних кримських татар, які свідомо пов’язали свою долю з Україною й українським народом. Мужній кримськотатарський народ ніколи не змириться з цією несправедливістю й продовжуватиме боротися за повернення Криму до України.

Украй небезпечна ситуація створилася у Донецькій і Луганській областях – другої за величиною після Криму території України з мусульманським населенням. Мусульмани регіону протистояли підступним діям сепаратистів і терористів, які прагнули перетворити Донбас на своєрідну українську Вандею. За ініціативи Духовного управління мусульман України «УММА» у Донецьку створено Раду церков і релігійних організацій Донецької області, яка розгорнула масштабну діяльність проти сепаратизму й розколу нашої держави, спрямовану на згуртування всіх патріотичних і демократичних сил регіону з метою об’єднання Сходу і Заходу, Півдня і Півночі України у велику родину на квітучих землях нашої країни.

Саме тому ми плекаємо великі сподівання і впевненість у тому, що Ви, у першу чергу, організуєте ефективний спротив неоголошеній російській агресії, відновите стабільність на Сході і Півдні України, забезпечите її територіальну цілісність. У вирішенні цього завдання Ви можете розраховувати на нашу тверду підтримку.

Ми підтримуємо обраний у Вашій передвиборчій програмі курс на реалізацію комплексних і системних перетворень у політичній, соціальній, економічній і духовно-гуманітарній сферах в Україні. Як і Ви, ми бачимо Україну у європейській співдружності демократичних і цивілізованих народів.

Тверда проукраїнська позиція мусульман України, яка підтверджена протягом останніх місяців, починаючи з подій на Майдані, переконливо засвідчує, що Ви можете впевнено спиратися на громадську організованість, волю, моральні цінності та інтелект.

Ми щиро бажаємо Вам, вельмишановний Петре Олексійовичу, твердості, мудрості й рішучості у великій і благородній справі щодо оновлення нашої Батьківщини. Нехай Всевишній благословить й оберігає Вас на цьому шляху.

Духовне управління мусульман України «УММА»