• Головна
  • Новини
  • ГПУ розпочала розслідування стосовно Януковича та Захарченка за фактом незаконного тиску на Митрополита УПЦ (МП) Володимира...

ГПУ розпочала розслідування стосовно Януковича та Захарченка за фактом незаконного тиску на Митрополита УПЦ (МП) Володимира

21.05.2014, 13:30
ГПУ розпочала розслідування стосовно Януковича та Захарченка за фактом незаконного тиску на Митрополита УПЦ (МП) Володимира - фото 1

Головним слідчим управління Генеральної прокуратури України розпочато кримінальне провадження стосовно колишніх Президента України, Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від управління УПЦ (МП).

0011da4e6767.jpgГоловним слідчим управління Генеральної прокуратури України розпочато кримінальне провадження стосовно колишніх Президента України, Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від управління УПЦ (МП).

Як інформує прес-служба Генеральної прокуратури України, у ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що Митрополит Київський і всієї України Володимир дотримувався позиції невтручання Церкви у політику, чим викликав невдоволення колишнього Президента України, який бажав заручитись підтримкою УПЦ (МП) на виборах у 2015 році.

Після невдалих спроб переконати Митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від посади, екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки колишнього Президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію митрополита Олександра, який є особистим секретарем та довіреною особою Предстоятеля УПЦ (МП) Володимира.

Однією із умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати Митрополита Київського і всієї України Володимира зректися займаної посади.

За вказаним фактом Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення екс-посадовцями кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слiдче управлiння Генеральноï прокуратури.