• Головна
  • Новини
  • Відновити пільгові тарифи на газ для Церков просять Кабмін Євангельські Церкви...

Відновити пільгові тарифи на газ для Церков просять Кабмін Євангельські Церкви

19.05.2014, 13:34
Відновити пільгові тарифи на газ для Церков просять Кабмін Євангельські Церкви - фото 1
Рада Євангельських Протестантських Церков України з 2005 року координує міжцерковний діалог 12 євангельських релігійних об'єднань та представляє близько 10 тисяч церковних громад євангельських християн України.

Євангельські_Церкви.jpgКандидатам в Президенти України запропоновано визначити свою позицію щодо актуальних питань свободи віросповідання, соціально-гуманітарної діяльності релігійних організацій, захисту сімейних та моральних цінностей у суспільстві. З такою ініціативою до учасників президентських виборів звернулась Рада Євангельських Протестантських Церков України. Засідання глав Церков відбулося 14 травня 2014 року під головуванням єпископа Анатолія Гаврилюка, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Глави євангельських Церков обговорили наявні суспільні виклики в державі та ухвалили Звернення з нагоди виборів Президента України.

Учасники засідання підкреслили важливість духовного та морального фундаменту для розбудови українського суспільства, яке після багатотисячних протестів на Майдані та по всій Україні очікує від влади рішучих дій з подолання корупції, підзвітності у своїй діяльності та встановлення справедливості у суспільних відносинах.

Предметом обговорення також стала рішення Уряду про підвищення тарифів на природний газ та опалення для релігійних організацій, які мають неприбутковий статус, до рівня комерційних промислових підприємств. Зважаючи, що храми та молитовні будинки Церков утримуються за рахунок добровільних пожертв віруючих, РЄПЦУ спрямувала до Кабміну пропозиції щодо відновлення справедливості в цій сфері.

Рада Євангельських Протестантських Церков України висловила підтримку діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, яка допомагає захищати фундаментальні моральні цінності в інтересах дітей та молоді, запобігає розпалюванню ворожнечі та пропаганди війни.

Рада Євангельських Протестантських Церков України з 2005 року координує міжцерковний діалог 12 євангельських релігійних об'єднань та представляє близько 10 тисяч церковних громад євангельських християн України.