• Головна
  • Проекти
  • Патріарх Філарет заявив, що в Донецьку і Луганську священикам УПЦ КП не дають можливості служити...

Патріарх Філарет заявив, що в Донецьку і Луганську священикам УПЦ КП не дають можливості служити

15.05.2014, 10:00
Патріарх Філарет заявив, що в Донецьку і Луганську священикам УПЦ КП не дають можливості служити - фото 1
Про це Патріарх сказав в інтерв'ю журналістам після завершення Літургії у День пам'яті Священномученика Макарія Київського у Володимирському соборі біля мощів Святого.

Про це Патріарх сказав в інтерв'ю журналістам після завершення Літургії у День пам'яті Священномученика Макарія Київського у Володимирському соборі біля мощів Святого, інформує УНІАН.

“Нам відомо, що погрожують і єпископам, і духовенству, роблять перешкоди для віруючих, щоб вони не приходили до наших храмів, примушують духовенство переходити в Московський Патріархат”, - сказав Патріарх Філарет.

Філарет.jpg

Він зауважив, що сьогодні священики Київського патріархату змушені переховуватись, але все рівно вони знаходяться серед своїх парафіян. Також він зауважив, що парафіянам фізично перешкоджають заходити в храми Київського патріархату.

Водночас, він підкреслив, що їх єпископи і духовенство мужні і вони не підуть “під Москву, а будуть стояти до кінця”. Філарет підкреслив, що в Київському Патріархаті за них моляться.

Першоєрарх зауважив, що Донбас, як і Крим, - українська земля, і тому своє Україна нікому не віддасть.

“Я сьогодні у проповіді сказав — співаємо: душу і тіло положимо за нашу свободу. Так потрібно не тільки співати, а на ділі показати, що ми можемо покласти і душу, і тіло”, –сказав Патріарх Філарет.

Як повідомлялося, у квітні озброєні російські бойовики почали провокувати зіткнення на сході України і захоплення адміністративних будівель і управлінь правоохоронних органів. З початку квітня у Донецькій і Луганській областях були зафіксовані випадки захоплення в полон з подальшими тортурами українських та іноземних журналістів, українських військовослужбовців, членів місії ОБСЄ, місцевих чиновників і членів проукраїнських партій. Вже відомо про смерть трьох осіб після перебування у полоні у сепаратистів Слов'янська. Крім того, за інакомислення було вбито подружжя місцевих підприємців, фермера і православного священика.